Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2021, 22:04
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Nazval ju žehličkou, pričom jej konkurentky videl ako diamanty. Vlhová sa lúči s trénerom, ktorý ju v médiách nešetril

NEWS PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová ukončila spoluprácu s trénerom Liviom Magonim, ktorý ju v mediálnych výstupoch kritizoval aj napriek tomu, že získala prestížnu trofej.

Pozn. red.: Taliansky tréner Magoni nazval Petru Vlhovú v nedávnom rozhovore „an iron“ – preklade teda buď „železo“ alebo „žehlička“. Vzhľadom k významu slova je však pravdepodobnejší preklad „žehlička“. 

Podľa denníka SME Taliani podobné prirovnanie používajú aj vo futbalovom žargóne – „žehličkové nohy“ majú podľa nich horší futbalisti. 

Petra Vlhová prostredníctvom Facebooku oznámila verejnosti ukončenie spolupráce s trénerom Liviom Magonim. 

„Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali. Nakoniec sa sen stal skutočnosťou a ja držím v rukách Veľký glóbus. Úžasných päť rokov s tebou, Livio, počas ktorých som sa veľa naučila.

Som nesmierne vďačná za tvoj čas, tvoju nekonečnú energiu, perfekcionizmus a nádej, ktorú si do mňa neustále vkladal,“ napísala Petra na sociálnej sieti. 

Pozitívami nešetril ani otec slovenskej šampiónky Igor Vlha. „Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili. Veľmi si ho vážim a chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy,“ píše v oficiálnom stanovisku. 

Odporúčané
Petru Vlhovú skritizoval vlastný tréner: Nie je diamant, je len žehlička Petru Vlhovú skritizoval vlastný tréner: Nie je diamant, je len žehlička 24. marca 2021, 15:27

Víťazka Svetového pohára v aktuálnom ročníku zverejnila aj vyjadrenie samotného bývalého trénera, s ktorým sa lúči po piatich rokoch. V stanovisku nazýva Petru „výnimočnou športovkyňou“. „Dosiahli sme na vrchol, vrchol tej hory, ktorá bola pred piatimi rokmi taká vysoká, no uprostred cesty mala mnoho sladkých zadosťučinení, ktoré sme všetci dosiahli s veľkými obeťami,“ konštatuje tréner a ďakuje aj všetkým slovenským fanúšikom. „Prepáčte mi všetky moje chyby za týchto päť rokov, ale zaručujem vám, že som do toho vložil a dal všetko, čo som mal,“ dodal Magoni.

Ešte nedávno svoju zverenkyňu nešetril. „Talianky Sofia Goggiová, Federica Brignoneová a Marta Bassinová sú ako diamanty, ale Petra je v porovnaní s nimi žehlička,“ skonštatoval v rozhovore pre Corriere della Sera.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia