Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. marca 2021, 15:27
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Petru Vlhovú skritizoval vlastný tréner: Nie je diamant, je len žehlička

NEWS LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené

Opustí taliansky tréner Livio Magoni svoju zverenkyňu Petru Vlhovú, aj keď mal pokračovať v nasledujúcej sezóne?

Petra Vlhová zaknihovala víťazstvo veľkého krištáľového glóbusu a momentálne tróni na čele svetového lyžovania. Jej taliansky tréner Livio Magoni ju sprevádza posledných päť rokov, ale teraz akoby pomýšľal na odchod. A to aj napriek tomu, že otec lyžiarky Igor Vlha oznámil predĺženie spolupráce s Talianom na nasledujúcu sezónu, uvádza Denník N.

Odporúčané
Veronika Ostrihoňová reaguje na Rytmusa a Simonu: Neriešme postavu, ale podstatu. Nešlo o lynč Cibulkovej, len o ostrú debatu Veronika Ostrihoňová reaguje na Rytmusa a Simonu: Neriešme postavu, ale podstatu. Nešlo o lynč Cibulkovej, len o ostrú debatu 24. marca 2021, 14:12

V najnovšom rozhovore sa však Magoni do Vlhovej ostro pustil. Označil ju za žehličku, zatiaľ čo jednu zo svojich predošlých zverenkýň Tinu Mazeovú opísal ako diamant.

„Talianky Sofia Goggiová, Federica Brignoneová a Marta Bassinová sú ako diamanty, ale Petra je v porovnaní s nimi žehlička“ skonštatoval v interview pre Corriere della Sera. Vraj je Vlhová vysoko výkonná, ale stále je len železo.

Petra Vlhová
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Nepozdáva sa mu, že slovenská lyžiarka je so všetkým spokojná a má krehkú mentalitu. Spolupráca s Vlhovou je podľa Magoniho spolupráca s celou jej rodinou, čo celú situáciu len komplikuje. Nateraz tak predĺženie spolupráce zostáva podľa všetkého otvorené, pretože sám Magoni v interview viackrát opakoval, že o svojej budúcnosti bude musieť porozmýšľať.

Na druhej strane nechce Vlhovú opustiť, pretože s ňou vybudoval nový fenomén a mal by pocit, že odchodom by svoje úsilie a úspechy zradil. Bude zaujímavé sledovať, či sa taliansky tréner vráti do tímu slovenskej lyžiarky a slabiny ako mentálnu krehkosť, ktorú prirovnal k plachosti srnky, sa pokúsi zlepšiť, alebo urobí v kariére krok do neznáma.

Úprava 24.3.2021 20:36: V pôvodnej verzii článku figuroval nesprávny preklad v podobe železo namiesto slova žehlička. Za chybu sa ospravedlňujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia