Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2021, 14:25
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Vlani spáchali vo väzbe samovraždu traja obvinení. Neúspešne sa v cele pokúsilo zabiť 17 ľudí

NEWS SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

V porovnaní s rokom 2019 zaznamenali o jednu samovraždu viac.

V roku 2020 spáchali samovraždu traja obvinení vo výkone trestu. Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zaznamenal aj ďalších 17 pokusov o samovraždu. TASR to potvrdila hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Jedným z nich bol bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Špeciálna komisia zriadená na prešetrenie okolností jeho samovraždy finalizuje záverečnú správu. Nezávislá kontrolná komisia, ktorá prešetruje okolnosti úmrtia Lučanského i jeho skoršie zranenie oka, má takmer 20 členov. Okrem politikov sú jej súčasťou tiež experti.

Odporúčané
Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli 3. júna 2019, 11:31

„Komisia ukončila operatívnu časť svojej kontrolnej činnosti a aktuálne sa finalizuje záverečná správa, ktorá by mala byť v najbližšom čase predložená členom komisie na pripomienky pred jej záverečným schválením,“ povedal hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla.

V porovnaní s rokom 2019 zaznamenali o jednu samovraždu viac. Okrem dvoch samovrážd v roku 2019 zistili ďalších 13 pokusov o samovraždu medzi obvinenými vo väzbe. Počas necelých troch mesiacov roka 2021 boli vo výkone väzby uskutočnené dva neúspešné pokusy o samovraždu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia