Vietnamská kuchyňa je nová pizza, resp. kebab: zahraničné jedlo, ktoré si na Slovensku našlo cestu do sŕdc nielen ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové a exotické, ale aj tých konzervatívnejších.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Ako sa cíti ako rodená Slovenka, keď príde do Vietnamu, odkiaľ sú obaja jej rodičia
- Ako veľmi sa podobá vietnamské jedlo na Slovensku tomu autentickému
- Ako chutí obľúbený vietnamský dezert, ktorý na Slovensku ešte nemala odvahu podávať
Lucia Thao Huong Šimeková je Bratislavčanka, ktorá založila sieť Phočkáreň. Tou dostala vietnamské jedlo do nákupných centier a tým aj k novým cieľovkám. S Vietnamom ju spája pôvod rodičov, no s gastronómiou iba čisté nadšenie, keďže vyštudovala a profesionálne sa venuje skôr nehnuteľnostiam a financiám.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.