Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 10:08
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Prezidentka prijala demisiu Richarda Sulíka. Dočasne ho nahradí minister dopravy Andrej Doležal

POLITIKA KOALIČNÁ KRÍZA RICHARD SULÍK ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Rezort dočasne prevezme Andrej Doležal.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes oficiálne prijala demisiu podpredsedu vlády a
ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Vedením rezortu dočasne poverila súčasného ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala.

Sulík svoju demisiu oznámil v pondelok. Podľa jeho slov je SaS pripravená rokovať o tom, ktorí nominanti obsadia ktoré ministerstva. „Ale myslím si, že bude správne, keď o tom budeme diskutovať s novým premiérom, nie s Igorom Matovičom,“ povedal. 

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podáva demisiu do rúk prezidentky  Zuzany Čaputovej v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 23. marca 2021.
Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podáva demisiu do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 23. marca 2021. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Vo svojom príhovore Čaputová poďakovala Sulíkovi za jeho prácu na ministerstve a vo vláde. Chválila aj jeho opatrenia v čase pandémie v podobe rôznych pomocí vo výške desiatok miliónov eur a poďakovala mu, že sa snažil po vypuknutí pandémie udržať slovenské hospodárstvo v čo najlepšom možnom stave. Verí, že Sulíkovo gesto prispeje k vyriešeniu vládnej krízy.

Odporúčané
Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) 23. júla 2023, 14:30

Tá vyústila už do niekoľkých demisií, naplno prepukla 3. marca po nákupe vakcín Sputnik V. Napätie v koalícii je však dlhodobé. Prispievajú k nemu najmä konflikty medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom.

Igor Matovič už oznámil Borisovi Kollárovi, že má úmysel zotrvať vo vláde na novej pozícii podpredsedu vlády pre boj s korupciou. V pondelok to potvrdil minister životného prostredia Ján Budaj z OĽaNO v relácii Téma dňa v televízii TA3.

Odporúčané
Potvrdené: Igor Matovič podá demisiu, ale chce byť vicepremiérom pre boj s korupciou Potvrdené: Igor Matovič podá demisiu, ale chce byť vicepremiérom pre boj s korupciou 23. marca 2021, 7:35
Domov
Zdieľať
Diskusia