Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 15:07
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Richard Sulík podáva demisiu

POLITIKA RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Oznámil to na pondelkovej tlačovej konferencii.

Richard Sulík na tlačovej konferencii oznámil, že podáva demisiu. Doručil ju prezidentke a v utorok predpoludním s ňou má osobné stretnutie. 

„Naďalej máme snahu o rekonštrukciu vlády, naďalej máme snahu hľadať spoločnú dohodu, aby sme na pôdoryse dnešnej koalície a dnešnej koaličnej zmluvy postavili vládu,“ povedal Sulík a vylúčil, že by sa strana SaS vzdala jedného ministerstva na úkor OĽaNO, ako to žiadal Igor Matovič. 

„Naďalej platí, že ak do stredy k takej dohode nedôjde, aj ostatní ministri za SaS podajú demisiu,“ dodal. 

Richard Sulík hovorí, že strana SaS je pripravená rokovať o tom, ktorí nominanti obsadia ktoré ministerstva. „Ale myslím si, že bude správne, keď o tom budeme diskutovať s novým premiérom, nie s Igorom Matovičom,“ povedal Sulík. Predseda Sloboda a Solidarita si vie predstaviť, že Matovič bude ministrom. V takom prípade však Richard Sulík chce by tiež členom vlády.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády 22. marca 2021, 14:25

Igor Matovič v nedeľu večer vyhlásil, že je ochotný odstúpiť z postu predsedu vlády a pôsobiť ako jej člen. Podmienkou však je odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), Márie Kolíkovej (Za ľudí) z postu ministerky spravodlivosti a Juraja Šeligu (Za ľudí) z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Premiér to povedal počas nedeľného mimoriadneho tlačového vyhlásenia predsedníctva hnutia OĽaNO.

Domov
Zdieľať
Diskusia