Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 7:35
Čas čítania 1:39
Viktor Kniš

Potvrdené: Igor Matovič podá demisiu, ale chce byť vicepremiérom pre boj s korupciou

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič sa bude uchádzať o nový post, ktorého agenda zatiaľ nie je známa.

Igor Matovič už oznámil Borisovi Kollárovi, že má úmysel zotrvať vo vláde na novej pozícii podpredsedu vlády pre boj s korupciou. Potvrdil to minister životného prostredia Ján Budaj z OĽaNO v relácii Téma dňa v televízii TA3, pričom zároveň vyhlásil, že podľa neho ide o prejav realizmu a pokory. 

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády 22. marca 2021, 14:25

Igor Matovič v nedeľu večer vyhlásil, že je ochotný odstúpiť z postu predsedu vlády a pôsobiť ako jej člen. Podmienkou však je odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), Márie Kolíkovej (Za ľudí) z postu ministerky spravodlivosti a Juraja Šeligu (Za ľudí) z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. 

Zároveň žiada výmenu Jany Bittó Cigánikovej na pozícii predsedu výboru pre zdravotníctvo a chce otvoriť koaličnú zmluvu aby sa strana Sloboda a Solidarita vzdala jedného ministerstva v prospech OĽaNO. 

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Minimálne jednu Matovičovu podmienku určite nesplnia

Richard Sulík už demisiu podal, dnes pravdepodobne odstúpi ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, čo potvrdili Refresheru aj denníku SME viaceré zdroje. Juraj Šeliga je rovnako pripravený odstúpiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia