Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 11:32
Čas čítania 1:19
Daniel Mikolášik

Boja sa ľudia vakcíny AstraZeneca? V Košiciach sa z očkovania odhlásilo 13 % zaregistrovaných

NEWS ASTRAZENECA KOŠICE OČKOVANIE SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Odborníci z WHO však zdôrazňujú, aby štáty v očkovaní vakcínou z Oxfordskej univerzity pokračovali, pretože je bezpečná.

Viacero ľudí na východe Slovenska sa očividne obáva vakcíny od firmy AstraZeneca. Z očkovania vo veľkokapacitnom očkovacom centre Košického samosprávneho kraja (KSK) sa počas víkendu odhlásilo až 455 registrovaných. 

Je to približne 13 percent zo zaregistrovaných. Na porovnanie, počas uplynulých očkovacích dní sa denne z očkovania odhlásili priemerne necelé tri percentá,“ povedala hovorkyňa župy Anna Terezková.

Ako informuje denník Pravda, došlo k tomu po tom, čo sa v niektorých médiách šírili nepotvrdené informácie, že očkovanie vakcínou z Oxfordskej univerzity sprevádzajú krvné zrazeniny a ďalšie nežiadúce účinky. 

Faktom je, že mnohé štáty EÚ (vrátane Nemecka či Francúzska) v dôsledku obáv ľudí dočasne pozastavili očkovanie touto vakcínou. Tamojší experti však jedným dychom dodávajú, že ide o preventívne opatrenie, ktoré potrvá, kým nedôjde k definitívnemu vylúčeniu súvislosti medzi očkovaním a údajnou zvýšenou tvorbou krvných zrazenín.

Domov
Zdieľať
Diskusia