Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 18:36
Čas čítania 1:42
Martin Mičuda

BMW predstavilo infotainment iDrive 8. generácie. Má veľké displeje a umelú inteligenciu

BMW predstavilo infotainment iDrive 8. generácie. Má veľké displeje a umelú inteligenciu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0327315EN/the-all-new-bmw-idrive" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Po niekoľkých rokoch nemecká automobilka značnou mierou prekopala svoj multimediálny systém.

Nemusíš byť ani veľký znalec a fanúšik značky BMW a dozaista ti neuniklo, že v minulý rok predstavenom elektromobile iX sa objavil nový infotainment. Okrem veľmi svojského exteriéru totiž mníchovská automobilka zaujala aj citeľne modernejším až futuristickým dizajnom interiéru. Až teraz – takmer pol roka po odhalení modelu iX – nám však BMW detailne predstavuje úplne novú, v poradí 8. generáciu infotainmentu iDrive.


Jeho podstatou je dvojica veľkých (12,3” a 14,9”) obrazoviek, ktoré sú zlúčené do jedného vystupujúceho panela. BMW sa teda očividne inšpirovalo úhlavnou konkurenciou zo Stuttgartu. Bola to práve značka Mercedes-Benz, ktorá svojho času prišla s takouto orientáciou displejov a používa ju dodnes, i keď nová trieda C a S už hlási nové smerovanie. 

BMW, iDrive,
Zdroj: BMW Group


Obsluha infotainmentu naďalej stojí primárne na združenom otočnom ovládači, čo nás veľmi teší. Samozrejme, chýbať už nemôže ani dotykové ovládanie či ovládanie gestami a hlasom. Práve na to BMW špeciálne upozorňuje, pretože hlasový asistent BMW Intelligent Personal Assistant prešiel značným vylepšením.

Domov
Zdieľať
Diskusia