Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. marca 2021, 10:24
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Za Jankovskú zaplatil 100-tisícovú kauciu exmanžel gynekológ, napriek tomu skončila opäť vo väzbe

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská je opäť stíhaná väzobne, tentokrát v kauze Fatima. Nádej na slobodu mala len pár sekúnd.

Moniku Jankovskú prepustil Najvyšší súd na slobodu v rámci káuz Búrka a Víchrica, bezprostredne po opustení väznice ju však opäť zadržali. Bývalá štátna tajomníčka z ministerstva spravodlivosti mala nosiť sledovací náramok a zložila aj peňažnú záruku vo výške 100-tisíc eur. Podľa Plus 7 dní zložil kauciu za Jankovskú exmanžel Tibor, ktorý pracuje ako gynekológ. 

Exmanžel Jankovský nepôsobí vo verejnom živote, jeho meno sa skloňovalo len v súvislosti s návštevou v Chorvátsku, keď Monika Jankovská zapierala prítomnosť v dome advokáta Radomíra Bžána.

Jankovská sa na včerajšom rozhodovaní o väzbe nezúčastnila pre zlý psychický stav. „Moja klientka je v súčasnosti stále hospitalizovaná a z lekárskej správy, respektíve vyjadrenia primára psychiatrickej kliniky Fakultnej nemocnici v Trenčíne vyplýva, že sa nemôže zúčastniť na dnešnom verejnom zasadnutí z dôvodu, že by došlo k zhoršeniu jej zdravotného stavu,“ povedal advokát Peter Erdös.

Odporúčané
Jankovská ide naspäť do väzby, rozhodol súd. Zatiaľ je však na psychiatrii Jankovská ide naspäť do väzby, rozhodol súd. Zatiaľ je však na psychiatrii 15. marca 2021, 14:39

Jankovská sa ešte pred niekoľkými týždňami pokúsila o samovraždu, keď sa predávkovala liekmi. Následne ju hospitalizovali a po opätovnom zadržaní sa podľa svojho právneho zástupcu psychicky zrútila. Na psychiatrickom oddelení bola hospitalizovaná aj v momente, keď ju okresný súd na chvíľu prepustil na slobodu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia