Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. marca 2021, 14:39
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Jankovská ide naspäť do väzby, rozhodol súd. Zatiaľ je však na psychiatrii

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Bývalá štátna tajomníčka z ministerstva spravodlivosti zostáva obvinená v kauzách Búrka, Víchrica aj Fatima.

Krajský súd vyhovel sťažnosti prokurátora a Moniku Jankovskú v kauze prebratia baru Fatima zobral do väzby. Monika Jankovská tak pôjde do väzby hneď, ako jej to zdravotný stav umožní.

Jankovská sa na rozhodovaní o väzbe nezúčastnila pre zlý psychický stav. „Moja klientka je v súčasnosti stále hospitalizovaná a z lekárskej správy, respektíve vyjadrenia primára psychiatrickej kliniky Fakultnej nemocnici v Trenčíne vyplýva, že sa nemôže zúčastniť na dnešnom verejnom zasadnutí z dôvodu, že by došlo k zhoršeniu jej zdravotného stavu,“ povedal advokát Peter Erdös.

Odporúčané
Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke 27. novembra 2020, 21:22


Sudca Okresného súdu v Trenčíne 7. marca rozhodol o prepustení Moniky Jankovskej z väzby s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontakty s obvinenými, svedkami a znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Monike Jankovskej následne nainštalovali monitorovací náramok.


Monika Jankovská sa psychicky zrútila, keď ju 4. marca po tom, ako ju Najvyšší súd SR prepustil z väzby na slobodu, opätovne zadržali. K jej obvineniu došlo po policajných akciách Búrka a Víchrica. Najnovšie zadržanie súviselo s kauzou trenčianskeho baru Fatima. Vo väzbe bola od marca minulého roka, keď NAKA zasahovala v rámci akcie Búrka. NAKA vtedy zadržala 13 sudcov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia