Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. novembra 2020, 21:22
Čas čítania 3:52
Viktor Kniš

Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke

Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke
Zdroj: TASR - Dano Veselský
NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská v rámci svojej spolupráce s políciou odhalila ďalšie podrobnosti jej vzťahu s Kočnerom. Jej výpovedi však stále chýba hĺbka a detaily.

Monika Jankovská hovorí, že keď niesla od Kočnera úplatok inej sudkyni, pozrela sa do obálky a našla tam 10-tisíc eur v 500-eurovkách. Jej motiváciou sprostredkovať rozsudky v prospech Kočnera však podľa jej slov bolo, aby sa spoznala s N. Bödörom, alebo to robila v dobrej viere, že pomáha strane Smer, lebo jej to tak Kočner tvrdil. Vyšetrovateľom povedala, že nie je na peniaze. 

Vykresľuje sa výhradne ako sprostredkovateľka informácií – súkromná osoba. Ak by totiž skutky páchala ako verejný činiteľ, zneužitím právomoci by si len priťažila.

Podrobnosti z prvého dňa výsluchu Moniky Jankovskej pred vyšetrovateľmi sme zhrnuli v tomto článku

Vo štvrtok strávila Monika Jankovská na NAKA v Nitre približne 10 hodín, počas ktorých vypovedala o skutkoch, ktoré sú jej kladené za vinu v snahe znížiť si trest. S políciou začala spolupracovať po deviatich mesiacoch vo väzbe, jej výpovedi pred vyšetrovateľom však chýba hĺbka a detaily.

Týkajú sa hlavne akcií Búrka a Víchrica, spomína však aj bývalých premiérov Smeru Roberta Fica a Petra Pellegriniho a vplyvných podnikateľov.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a nominantka Smeru popisuje všetky skutky počas výsluchu tak, aby z jej slov vyplynulo, že má na nich minimálny podiel viny. Kauzy sa podľa nej stali tak, ako si o nich v Threeme píše s Kočnerom, ale na pasáže o úplatkoch pre ňu si nespomína.

Odporúčané
Jankovská na výsluchu: O tajných stretnutiach s Ficom, 100-tisícových úplatkoch na súdoch a posledných dňoch Kočnera na slobode Jankovská na výsluchu: O tajných stretnutiach s Ficom, 100-tisícových úplatkoch na súdoch a posledných dňoch Kočnera na slobode 26. novembra 2020, 8:55

Ako pila s Ficom koňak a podržala ho pred vyšetrovateľom

Monika Jankovská sa bývalého šéfa strany Smer opakovane zastala. Tvrdí, že keď sa s Robertom Ficom stretla kvôli zmenkám TV Markíza a povedala mu, že ich „rieši“, nepovedala mu, že je to pre Mariana Kočnera. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91701 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V ktorých momentoch Monika Jankovská podržala Roberta Fica, aj keď v Threeme písala Kočnerovi opak
  • Prečo s Ficom pila koňak
  • Ako sa na výsluchu tvárila, že nevie nič o „ďalších náušniciach“, ktoré mali byť úplatkom pre ňu od Kočnera
  • Ako na výsluchu opakovane zľahčovala svoj podiel viny
  • Pri ktorom úplatku sa rozhodla podľa jej slov zo zvedavosti nahliadnuť do obálky a našla tam 10-tisíc eur v 500-eurovkách
  • Ako vysvetlila, že si jej synovia kúpili byt za 350-tisíc eur, keď mali 18 rokov a koľko vraj zaplatila za bazárový činčilový kožuch z Istanbulu
Späť
Zdieľať
Diskusia