Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2021, 8:36
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí bol na rozlúčke s kolegami z rezortu v miestnosti s viacerými ľuďmi bez rúška

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Nosenie ochrany tváre v interiéri patrí medzi základné opatrenia Úradu verejného zdravotníctva, ktoré platí na Slovensku od začiatku pandémie.

Portál Nový čas zachytil v závere uplynulého týždňa Mareka Krajčího, ako sa lúči s kolegami z rezortu zdravotníctva krátko po tom, ako podal pred prezidentkou Zuzanou Čaputovou svoju demisiu. Na niektorých fotografiách bývalý minister zdravotníctva nemá nasadené rúško, buď ho má prevesené cez ucho, alebo ho ani nevidieť na zábere. 

Samozrejme, z fotiek priamo nevyplýva, či sa bez ochrany tváre pohyboval dlhodobo alebo len chvíľu. Na snímkach nie je jediný, kto sa v miestnosti plnej ľudí pohybuje bez rúška.

Exminister a minimálne časť jeho bývalého úradu sú zaočkovaní, a tak je v jeho prípade riziko minimálne. Platí však, že by opatrenia mali platiť pre každého rovnako.

Odporúčané
MAPA: Pribúdajú čierne okresy, od pondelka treba mať v každom interiéri FFP2 respirátor (+ výnimky) MAPA: Pribúdajú čierne okresy, od pondelka treba mať v každom interiéri FFP2 respirátor (+ výnimky) 15. marca 2021, 8:21

Po novom už aj FFP2 respirátor

Fotky vznikli ešte v piatok. Od pondelka zároveň platí povinnosť nosiť respirátor FFP2 vo všetkých interiéroch okrem vlastnej domácnosti. V exteriéroch bude naďalej možné mať prekryté horné dýchacie cesty nielen respirátorom, ale aj rúškom, šálom alebo šatkou.

Výnimku z nosenia respirátora FFP2 majú deti na prvom stupni základnej školy, osoby s poruchou autistického spektra, osoby so stredne ťažkým mentálnym či sluchovým postihnutím.

Výnimka sa vzťahuje aj na zamestnancov pri výkone práce zaradenej do III. alebo IV. kategórie vystavených záťaži teplom alebo fyzickej záťaži, taktiež na zamestnancov, ktorým zdravotná pracovná služba potvrdí, že ich pracovné podmienky či spôsob práce neumožňujú používanie respirátora. Naďalej však musia mať prekryté dýchacie cesty rúškom, šálom či šatkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia