Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. marca 2021, 8:21
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

MAPA: Pribúdajú čierne okresy, od pondelka treba mať v každom interiéri FFP2 respirátor (+ výnimky)

ZDRAVIE COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Situácia na Slovensku sa aj naďalej zhoršuje, pribúdajú čierne okresy, v ktorých sa musia obyvatelia testovať častejšie pre potreby cesty do práce

Povinnosť nosiť respirátor FFP2 sa od pondelka rozšírila na všetky interiéry okrem vlastnej domácnosti. V exteriéroch bude naďalej možné mať prekryté horné dýchacie cesty nielen respirátorom, ale aj rúškom, šálom alebo šatkou.

Výnimku z nosenia respirátora FFP2 majú deti na prvom stupni základnej školy, osoby s poruchou autistického spektra, osoby so stredne ťažkým mentálnym či sluchovým postihnutím.

Výnimka sa vzťahuje aj na zamestnancov pri výkone práce zaradenej do III. alebo IV. kategórie vystavených záťaži teplom alebo fyzickej záťaži, taktiež na zamestnancov, ktorým zdravotná pracovná služba potvrdí, že ich pracovné podmienky či spôsob práce neumožňujú používanie respirátora. Naďalej však musia mať prekryté dýchacie cesty rúškom, šálom či šatkou.

Na Slovensku je od pondelka 35 okresov, kde je najväčšie riziko šírenia ochorenia covid-19. Situácia sa tak od uplynulého týždňa zhoršila v piatich okresoch. 

Odporúčané
Primár: Videl som prípady, keď ľudia ivermektín jedli ako pastu pre kone. Zomiera nám 20 až 25 percent pacientov (Rozhovor) Primár: Videl som prípady, keď ľudia ivermektín jedli ako pastu pre kone. Zomiera nám 20 až 25 percent pacientov (Rozhovor) 13. marca 2021, 12:30

Medzi čierne okresy vo štvrtom stupni varovania patria: Bánovce nad Bebravou, Čadca, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Humenné, Ilava, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Šaľa, Senica, Skalica, Trebišov, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Domov
Zdieľať
Diskusia