Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 19:08
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Lekár odkazuje Slovákom: Vakcína AstraZeneca je bezpečná, neodmietajte ju

NEWS ASTRAZENECA OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Primár Milan Kulkovský vysvetľuje, že riziká krvných zrazenín sú u vakcíny AstraZeneca miniatúrne.

Vakcína AstraZeneca je bezpečná, neodmietajte ju. Takto znie nadpis príspevku primára Milana Kulkovského z nemocnice v Považskej Bystrici, ktorý sa na sociálnej sieti rozhodol reagovať na šíriace sa fámy a dezinformácie o rizikách spojených s očkovaním.

Odporúčané
Cibulková namiesto karantény po návrate z exotických Maldív kočíkuje po vonku. Môže za to očkovanie aj okamžitý test Cibulková namiesto karantény po návrate z exotických Maldív kočíkuje po vonku. Môže za to očkovanie aj okamžitý test 13. marca 2021, 13:15

Vo viacerých krajinách Európy pozastavili či stiahli šarže vakcín, aby z preventívnych dôvodov prešetrili, či spôsobujú zvýšené riziko krvných zrazení. Predbežné výsledky prešetrovania prípadov úmrtí po vakcinácii AstraZenecou však podľa Európskej liekovej agentúry nepreukázali akékoľvek spojenie medzi jej podaním a smrťou.

Vakcína AstraZeneca je bezpečná, neodmietajte ju Riziko vzniku krvnej zrazeniny po podaní vakcíny nie je vyššie ako u...

Posted by Milan Kulkovsky blog on Saturday, March 13, 2021

„Riziko vzniku krvnej zrazeniny po podaní vakcíny nie je vyššie ako u neočkovanej populácie. Toto riziko sa ale výrazne zvyšuje u pacientov s Covid-19. Paradoxne si tak tí, ktorí očkovanie odmietnu pre strach z trombózy, riziko jej vzniku výrazne zvyšujú,“ vysvetľuje Kulkovský. Ak teda ľudia začnú vakcínu odmietať z obáv o krvné zrazeniny a medzitým sa nakazia Covidom-19, paradoxne tak ohrozujú svoje zdravie oveľa viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia