Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2021, 15:42
Čas čítania 1:24
Martin Mičuda

Najlacnejší elektromobil v Európe je realitou. Dacia Spring Electric stojí vo Francúzsku len vyše 12-tisíc €

Najlacnejší elektromobil v Európe je realitou. Dacia Spring Electric stojí vo Francúzsku len vyše 12-tisíc €
Zdroj: Dacia
TECH DACIA
Uložiť Uložené

Dacia svoju elektrickú novinku ponúkne aj formou zdieľanej mobility.

Automobilka Dacia už na jeseň minulého roka poodhalila svoj úplne nový model, ktorý má prinesť zásadnú zmenu na poli elektrických áut. Dôvodom je cenová dostupnosť, pretože malý crossover Spring Electric má byť s veľkým náskokom najlacnejším elektromobilom v Európe. Tieto ambiciózne plány sa začínajú stávať realitou, pretože novinka pomaly vstupuje na jednotlivé trhy, no a cenové relácie sú naozaj mimoriadne atraktívne.

Spring Electric, čo je vlastne Renault City K-ZE určený výhradne pre Čínu, sa totiž v týchto dňoch začal predávať vo Francúzku, odkiaľ prichádzajú prvé informácie o cenách. Modely určené pre fyzické osoby je možné na tamojšom trhu kúpiť za 12 403 € (výbava Confort) a 13,498 (výbava Confort Plus). Dodať ale treba, že tieto ceny už zahŕňajú odpočet francúzskych ekologických bonusov/dotácii. 

Dacia, Spring Electric,
Zdroj: https://en.media.groupe.renault.com/news/the-all-new-dacia-spring-taking-the-electrical-revolution-for-a-spin-ace9-989c5.html

Cenníkové ceny sú však i tak v kontexte elektrických áut veľmi zaujímavé. Základný variant bez úľav má vo Francúzsku cenovku 16 990 €, zatiaľ čo (takmer) najvyššia konfigurácia stojí 18 490 € – pripláca sa už len za príslušenstvo pre nabíjanie. Dacia okrem toho ponúkne aj možnosť dlhodobého prenájmu, keď zákazník za mesiac zaplatí 89, respektíve 94 € vzhľadom od výbavy. Slovenské ceny by sme mali spoznať v priebehu nasledujúcich mesiacov, keď sa elektromobil dostane na náš trh.

Domov
Zdieľať
Diskusia