Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. marca 2021, 12:24
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Dánsko pozastavilo očkovanie vakcínou AstraZeneca. Smrť 49-ročnej zdravotnej sestry v Rakúsku však nespôsobila, tvrdí EMA

NEWS ASTRAZENECA VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Predbežné skúmanie prípadu nenašlo žiadnu súvislosť medzi smrťou a vakcínou.

Rakúsko minulý týždeň dočasne stiahlo šaržu vakcíny AstraZeneca po úmrtí 49-ročnej zdravotnej sestry v meste Zwettl. Žena zomrela pre komplikácie so zrážanlivosťou krvi niekoľko dní po podaní vakcíny, ale predbežné testy vylúčili, že by za úmrtie mohla vakcína. Európska lieková agentúra teraz na základe predbežného prešetrenia potvrdila, že príčinou smrti zrejme nebola vakcína, uvádza RTVS.

Napriek tomu vo viacerých krajinách panujú medzi ľuďmi obavy z tejto vakcíny. Aktuálne oznámilo dočasné pozastavenie očkovania vakcínou od AstraZeneca Dánsko.

Stalo sa tak po tom, čo sa u niekoľkých zaočkovaných pacientov objavili krvné zrazeniny. Dánske ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že ide o preventívny krok, pretože zatiaľ nevedno, či medzi očkovaním a zrazeninami existuje akékoľvek spojenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia