Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021, 8:23
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

USA rozdajú svetu milióny vakcín, ak im zostane prebytok, potvrdil prezident Joe Biden

USA rozdajú svetu milióny vakcín, ak im zostane prebytok, potvrdil prezident Joe Biden
Zdroj: TASR/AP
NEWS USA VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Spojené štáty americké očkujú tempom, ktoré atakuje najvyššie rýchlosti z celého sveta.

Prezident Joe Biden chce ako prvých zaočkovať všetkých Američanov, ale nadbytočné vakcíny neplánuje zbytočne skladovať. „Začneme tým, že zabezpečíme, aby bolo najskôr postarané o Američanov, ale potom sa pokúsime pomôcť zvyšku sveta,“ vyhlásil Biden podľa NDTV.

Spojené štáty americké si v stredu 10. marca objednali dodatočných 100 miliónov dávok, ktorými plánujú čo najrýchlejšie preočkovať svoju populáciu.

Odporúčané
V roku 2021 si už 30-tisíc Slovákov doprialo dovolenku v exotike. Krajčí ľudí vyzýva, aby do exotických krajín necestovali V roku 2021 si už 30-tisíc Slovákov doprialo dovolenku v exotike. Krajčí ľudí vyzýva, aby do exotických krajín necestovali 10. marca 2021, 18:53

Joe Biden rokoval s vedúcimi predstaviteľmi firiem Johnson & Johnson a Merck, ktoré sa podieľajú na výrobe vakcín. Očkovacia látka od firmy Johnson & Johnson bola začiatkom marca schválená na použitie v USA, ale práve 11. marca sa očakáva jej schválenie Európskou liekovou agentúrou. Jej veľkou výhodou je fakt, že vyžaduje len jednu dávku.

Domov
Zdieľať
Diskusia