Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021, 8:00
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Rodina ostrých modelov N sa začína rozrastať. Hyundai odhaľuje Konu N s výkonom 280 koní

Rodina ostrých modelov N sa začína rozrastať. Hyundai odhaľuje Konu N s výkonom 280 koní
Zdroj: Hyundai
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Po modeloch i20 N, i30 N a Velostar N prichádza na rad prvé enkové SUV.

Vzhľadom na to, že Hyundai nám už v januári poodhalil svoje plány, príchod 4. plnohodnotného modelu N už nie je žiadnym prekvapením. Stane sa ním Kona N, teda vôbec prvý rýdzo športový počin kategórie SUV, respektíve crossover. Samotná automobilka hovorí o novinke ako o hot SUV a ukazuje prvé oficiálne fotografie produkčnej verzie bez maskovania. 

V sérii akýchsi tajomných fotografií si teda fanúšikovia a nadšenci môžu vychutnať prvý pohľad na najnovšieho člena vysokovýkonného radu s dodatkom N. Športová Kona sa môže pochváliť prísnejším vzhľadom, ktorý ešte viac zdôrazňuje jej široký a nízky postoj. Dizajnový jazyk modelu Kona je okorenený o dynamickejšie prvky, vďaka ktorým Kona N plnohodnotne zapadne do enkovej rodiny.

Kona N,
Zdroj: https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-motor-reveals-first-glimpse-of-all-new-kona-n-uncovered/

Predným partiám dominujú veľké otvory na nasávanie vzduchu. Nový svetelný podpis dodáva najnovšiemu vysokovýkonnému modelu agresívny a mohutný vzhľad. Maska ​​chladiča definuje charakter čelnej plochy nárazníka, pričom jednotlivé línie boli inšpirované leteckým trupom. Vzhľad dotvára logo N na špecificky tvarovanej štruktúre.
 

Domov
Zdieľať
Diskusia