Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 17:23
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Rusi žiadajú ospravedlnenie za výrok, že očkovať Sputnikom je ako ruská ruleta. Dokumenty však dlhé týždne odmietajú dodať

NEWS OČKOVANIE RUSKO SPUTNIK VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Rusko žiada ospravedlnenie za výroky Christy Withumerovej-Hocheovej o vakcíne Sputnik V.

Ruský tím, ktorý vyvinul vakcínu Sputnik V, požaduje ospravedlnenie od Európskej liekovej agentúry. Šéfka jej správnej rady Christa Wirthumerová-Hocheová, ktorej poslal nahnevaný odkaz o pracovnej morálke predseda vlády Igor Matovič, začiatkom týždňa prirovnala očkovanie neregistrovaným Sputnikom k ruskej rulete, informuje Deutsche Welle.

Withumerová-Hocheová vyzvala európske štáty ako Maďarsko, Slovensko a Česko, aby svojich obyvateľov zatiaľ vakcínou Sputnik neočkovali, pretože Európska lieková agentúra nevie overiť jej bezpečnosť a účinnosť. „Potrebujeme dokumenty, ktoré môžeme analyzovať. Nemáme zatiaľ ani potrebné dáta o zaočkovaných ľuďoch. Všetko je neznáme. Preto naliehame na štáty, aby nedávali súhlas ani k núdzovému využitiu Sputnika V, “ napísala v stanovisku.

Odporúčané
Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) 2. marca 2021, 10:30

Len minulý týždeň začala agentúra priebežné hodnotenie vakcíny, čo znamená postupnú analýzu dokumentov prichádzajúcich z ruskej strany. Doteraz však podľa Wirthumerovej-Hocheovej nedoručili všetky dokumenty potrebné na jej riadne posúdenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia