Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 11:31
Čas čítania 1:36
Viktor Kniš

Radičová: Naď klame, keď obhajuje Matovičov výrok, že Richard Sulík môže za smrť Kuciaka

NEWS JAROSLAV NAĎ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď sa ospravedlnil za svoj výrok, keď obhajoval premiéra Igora Matoviča. Neodpustil si však aj screenshot, ktorý by ho mohol obhájiť.

Vládnu krízu podľa strán SaS a Za ľudí nespustil nákup ruských vakcín Sputnik V, ale spôsob vládnutia Igora Matoviča a výrok, ktorým premiér nepriamo obvinil Richarda Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Priznal to už aj samotný minister hospodárstva a šéf SaS, ktorý žiada rekonštrukciu vlády. V tejto súvislosti sa premiéra zastal Jaroslav Naď, ktorý tvrdil, že podobným spôsobom už v minulosti vraždu novinára s hlasovaním o nedôvere spojeným s hlasovaním o eurovale prepojila Iveta Radičová. 

Odporúčané
Prezidentka Čaputová si uctila obete Covidu a vyhlásila, že ak OĽaNO nájde výmenu za Matoviča, vymenuje nového premiéra Prezidentka Čaputová si uctila obete Covidu a vyhlásila, že ak OĽaNO nájde výmenu za Matoviča, vymenuje nového premiéra 6. marca 2021, 8:43

Expremiérka teraz upozorňuje, že Jaroslav Naď klame, keď tvrdí, že spojila vraždu Jána a Martiny so svojim pádom vlády.  Rovnako podľa nej zavádza aj Gábor Grendel, ktorému sa Radičovej a Matovičov výrok zdá podobný. 

„Podľa ministra Naďa vraj Igor Matovič „len zopakoval to isté“, čo som v minulosti povedala ja. Poslanec Grendel tvrdí, že som „niečo podobné“ v minulosti povedala aj ja. Tak si to teda porovnajme,“ napísala Iveta Radičová na sociálnej sieti a najprv zacitovala Igora Matoviča, ktorý pred pár dňami povedal: „Zomrel novinár, lebo si niekto povedal, že euroval je dôležitejší.“

Radičová upozorňuje, že v roku 2018 zhruba povedala že „keby sa nám ten súboj v roku 2010 podarilo vyhrať, tak možno by tu dnes Janko Kuciak s Martinou boli“.

Následne bývalá premiérka dodáva, že ide o celkom odlišné tvrdenia. 

„Dôrazne odmietam takéto manipulácie. Žiadny náznak podobnosti tu neexistuje, je to lož. Chápem, že páni Naď a Grendel v dnešnej kritickej situácii potrebujú obhajovať premiéra Matoviča, ale takýmto spôsobom? Nešlo by to bez neprávd a manipulácií?“ pýta s Radičová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia