Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 16:36
Čas čítania 0:54
Jakub Paulík

Igor Matovič sa ospravedlnil za nevhodný vtip o Ukrajine

Igor Matovič sa ospravedlnil za nevhodný vtip o Ukrajine
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS IGOR MATOVIČ UKRAJINA
Uložiť Uložené

Premiér píše, že jeho reakcia bola neprimeraná.

V relácii u Braňa Závodského premiér Igor Matovič povedal, že za dodávky vakcíny Sputnik Rusku sľúbil Zakarpatskú Rus, ktorá patrí Ukrajine. Touto nevhodnou poznámkou spôsobil predseda vlády menší diplomatický škandál.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok preto volal ukrajinskému ministrovi Dmytrovi Kulebovi a ospravedlnil sa za nevhodný a necitlivý žart premiéra. Po dvoch dňoch od Matovičovho žartu sa k ospravedlneniu na Twitteri pridal aj premiér.

Odporúčané
Politológ: Nevylučujem pád vlády. Záleží, kam sú hlavní aktéri ochotní zájsť (Rozhovor) Politológ: Nevylučujem pád vlády. Záleží, kam sú hlavní aktéri ochotní zájsť (Rozhovor) 3. marca 2021, 19:06

Postoj Slovenska k územnej celistvosti Ukrajiny bol vždy veľmi jasný. Dodržiavanie medzinárodného práva je nevyhnutnosťou. Ospravedlňujem sa všetkým Ukrajincom za moju neprimeranú reakciu, ktorá by mohla podkopať ich spravodlivé úsilie,“ napísal na sociálnej sieti. V statuse označil ukrajinského ministra zahraničných vecí a prezidenta Volodymyra Zelenského.

Domov
Zdieľať
Diskusia