Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 20:37
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Boris Kollár: Strana Sme rodina bude o možnej rekonštrukcii vlády rokovať až o týždeň

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Dovtedy nemôžu pre povinné karantény, inak by neboli uznášaniaschopní.

Na tlačovom brífingu v stredu večer Boris Kollár povedal, že k téme rekonštrukcie vlády zasadne celý poslanecký klub, ale až budúcu stredu. Dovtedy nemôžu pre povinné karantény, inak by neboli uznášaniaschopní. Vraj nie je možné zvolať to online. „Predbežne sme prístupní k rokovaniu o nejakej rekonštrukcii vlády. Rozhodne nie sme za jej položenie alebo predčasné voľby,” povedal. 

Odporúčané
Richard Sulík o Matovičovi: Nie je spôsobilý viesť túto vládu, premiér sa nemôže rozhádať so všetkými Richard Sulík o Matovičovi: Nie je spôsobilý viesť túto vládu, premiér sa nemôže rozhádať so všetkými 3. marca 2021, 20:27

Matovič bol konštruktívny, mená možných náhradníkov zatiaľ nepadli

Povedal, že v prípade, že ostatní koaliční partneri budú tlačiť na voľby, podľa jeho slov s tým nemôže nič urobiť. „Výmena premiéra znamená pád vlády,“ reagoval na otázku o možnej výmene Matoviča. Vraj konkrétne mená počas stredajšieho stretnutia so stranami SaS a Za ľudí nepadli a Igor Matovič bol počas rokovania konštruktívny. Sme rodina o možných menách bude hovoriť až v spomínanú stredu o týždeň. 

Kollár povedal, že oni v žiadnom prípade na pád vlády tlačiť nebudú. Vraví, že tu nejde o to, kto vyhrá, ale o to, či ľudia prehrajú. Zopakoval argument, ktorý spomenul aj Richard Sulík – že OĽaNO má 53 členov, čím naznačil, že je možnosť vybrať iného premiéra z tejto strany. Kollár je v prípade fatálnych zlyhaní ministrov zo Sme rodina ochotný ich vymeniť, no protiotázkou novinárom naznačil, že ich ministri nezlyhali. Dôkazom má byť to, že novinári o ministroch z klubu Sme rodina nepíšu v kontexte zlyhaní, prinajhoršom iba v kontexte kontroverzie.

Na otázky o ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčím neodpovedal, nepovedal, že má naďalej jeho dôveru ani či by ho chceli vymeniť a za koho. Hovorí však, že bude tlmočiť názor strany, a nie svoj osobný. Koaličná rada pre dnešok podľa Kollárových slov skončila.

Nateraz neplánuje diskusiu s prezidentkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia