Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 13:18
Čas čítania 3:59
Richard Balog

Minimalistické módne značky, ktoré musíš spoznať a vyskúšať

Minimalistické módne značky, ktoré musíš spoznať a vyskúšať
Zdroj: IRO
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

V jednoduchosti je krása, a to v prípade týchto 8 výrobcov zo Škandinávie, ale aj Slovenska, platí do bodky presne.

Módny trh v priebehu posledných rokov zaplavili stovky nových značiek, ktorých tvorcovia sa spoliehajú na jednoduchosť farieb a minimalistické línie. Orientovať sa medzi nimi je však doslova nemožné a preto sme sa rozhodli zostaviť výber 8 najzaujímavejších minimalistických značiek súčasnosti

Vychádzali sme pritom nielen z vlastných skúsenosti s jednotlivými výrobcami, ale tiež z rád od priateľov, rôznych recenzií a v neposlednom rade samotnej predajnej sily, ktorá ich dostala na výslnie. Tešiť sa pritom môžeš na tipy nielen z chladnej Škandinávie, Francúzska, ale aj z domáceho prostredia, ktoré ukrýva nadčasový poklad s názvom NEHERA. 

Odporúčané
5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021   5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021 24. februára 2021, 20:20

 COS

Výber začíname britskou značkou, ktorá patrí do portfólia H&M a svoju kamennú predajňu má aj v Bratislave a Prahe. Ak by sme mali kúsky z dielní COS charakterizovať v krátkosti, tak by sme povedali, že odrážajú minimalistický štýl severských krajín inšpirovaný architektúrou. Podobný opis však v dnešnom článku platí pre viacero značiek. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)

Návrhári COS sa špecializujú na moderné kúsky oblečenia, respektíve doplnkov pre ženy aj mužov, ktoré nepodliehajú sezónnym trendom a v šatníku ti vydržia dlhé roky. Cenovo ide o módu dostupnú aj pre študentov, ktorí vedia čo chcú a radia sa heslom: „Buy better, keep forever.“

Kompletná ponuka značky COS
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)


ARKET 

Do portfólia spoločnosti H&M patrí aj značka ARKET, ktorej hlavný ateliér a vedenie nájdeš v štokholmskom Södermalm. Hlavnou myšlienkou návrhárov je prinášať základné kusy oblečenia s dôrazom na kvalitu spracovania pre mužov, ženy aj deti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

Škandinávska značka pritom považuje za svoje poslanie najmä sprístupnenie udržateľného dizajnu pre väčšie množstvo ľudí. Vďaka výrobnému kolobehu s vysokým stupňom transparentnosti jednotlivých procesov chce vedenie spoločnosti ARKET dosiahnuť pozitívnu zmenu v odevnom priemysle. 

Pre väčšinu ľudí v Európe sú pritom ich ceny celkom prijateľné. 

Kompletná ponuka značky ARKET
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)


Filippa K 

Príbeh značky Filippa K sa začína v roku 1993, kedy zakladateľka Filippa Knutsson neustále riešila známy problém s tým, čo si obliecť. Videla nutnosť jednoduchých a praktických odevov, ktoré zodpovedajú skutočným každodenným potrebám žien a mužov, pričom by boli stále štýlové a pohodlné. To čo sa začalo pri kuchynskom stole sa postupne rozrástlo do globálneho brandu s miliónmi obdivovateľov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)

Oblečenie so štítkom Filippa K zostáva aj v súčasnosti verné minimalizmu a ľahkosti 90. rokov minulého storočia, ktoré návrhársky tím prispôsobuje modernému životu ľudí v rôznom veku. Za všetko hovoria slová zakladateľky: „Interpretujeme módu na nositeľné a esteticky vyvážené kúsky, ktoré obstoja v skúške časom.“

Kompletná ponuka značky Filippa K
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)


 Totême 

Zo Štokholmu pochádza aj ďalšia minimalistická značka. Totême v roku 2014 spoločne založili Elin Kling a Karl Lindman s cieľom skúmať príťažlivosť súčasnej módy prostredníctvom výrazných dizajnových podnetov a precízneho remeselného spracovania.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Jednotlivé kúsky sú inšpirované životmi, ktoré túžia po jednotnom šatníku. Ich vzhľad je presný a premyslený, definovaný výraznými siluetami, zdokonalenými strihmi a kvalitnými textíliami, pričom presahujú trendy. Priamo úmerné týmto atribútom sú však aj ceny, ktoré sa pohybujé rádovo v stovkách eur. 

Kompletná ponuka značky Totême
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Odporúčané
Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín 20. februára 2021, 17:10

 NEHERA

Módny poklad z našich končín, o ktorého existencii množstvo Slovákov ani len netuší a pritom jeho história siaha  do 30. rokov minulého storočia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia