Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. februára 2021, 13:18
Čas čítania 3:59
Richard Balog

Minimalistické módne značky, ktoré musíš spoznať a vyskúšať

Minimalistické módne značky, ktoré musíš spoznať a vyskúšať
Zdroj: IRO
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

V jednoduchosti je krása, a to v prípade týchto 8 výrobcov zo Škandinávie, ale aj Slovenska, platí do bodky presne.

Módny trh v priebehu posledných rokov zaplavili stovky nových značiek, ktorých tvorcovia sa spoliehajú na jednoduchosť farieb a minimalistické línie. Orientovať sa medzi nimi je však doslova nemožné a preto sme sa rozhodli zostaviť výber 8 najzaujímavejších minimalistických značiek súčasnosti

Vychádzali sme pritom nielen z vlastných skúsenosti s jednotlivými výrobcami, ale tiež z rád od priateľov, rôznych recenzií a v neposlednom rade samotnej predajnej sily, ktorá ich dostala na výslnie. Tešiť sa pritom môžeš na tipy nielen z chladnej Škandinávie, Francúzska, ale aj z domáceho prostredia, ktoré ukrýva nadčasový poklad s názvom NEHERA. 

Odporúčané
5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021   5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021 24. februára 2021, 20:20

 COS

Výber začíname britskou značkou, ktorá patrí do portfólia H&M a svoju kamennú predajňu má aj v Bratislave a Prahe. Ak by sme mali kúsky z dielní COS charakterizovať v krátkosti, tak by sme povedali, že odrážajú minimalistický štýl severských krajín inšpirovaný architektúrou. Podobný opis však v dnešnom článku platí pre viacero značiek. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)

Návrhári COS sa špecializujú na moderné kúsky oblečenia, respektíve doplnkov pre ženy aj mužov, ktoré nepodliehajú sezónnym trendom a v šatníku ti vydržia dlhé roky. Cenovo ide o módu dostupnú aj pre študentov, ktorí vedia čo chcú a radia sa heslom: „Buy better, keep forever.“

Kompletná ponuka značky COS
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)


ARKET 

Do portfólia spoločnosti H&M patrí aj značka ARKET, ktorej hlavný ateliér a vedenie nájdeš v štokholmskom Södermalm. Hlavnou myšlienkou návrhárov je prinášať základné kusy oblečenia s dôrazom na kvalitu spracovania pre mužov, ženy aj deti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

Škandinávska značka pritom považuje za svoje poslanie najmä sprístupnenie udržateľného dizajnu pre väčšie množstvo ľudí. Vďaka výrobnému kolobehu s vysokým stupňom transparentnosti jednotlivých procesov chce vedenie spoločnosti ARKET dosiahnuť pozitívnu zmenu v odevnom priemysle. 

Pre väčšinu ľudí v Európe sú pritom ich ceny celkom prijateľné. 

Kompletná ponuka značky ARKET
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)


Filippa K 

Príbeh značky Filippa K sa začína v roku 1993, kedy zakladateľka Filippa Knutsson neustále riešila známy problém s tým, čo si obliecť. Videla nutnosť jednoduchých a praktických odevov, ktoré zodpovedajú skutočným každodenným potrebám žien a mužov, pričom by boli stále štýlové a pohodlné. To čo sa začalo pri kuchynskom stole sa postupne rozrástlo do globálneho brandu s miliónmi obdivovateľov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)

Oblečenie so štítkom Filippa K zostáva aj v súčasnosti verné minimalizmu a ľahkosti 90. rokov minulého storočia, ktoré návrhársky tím prispôsobuje modernému životu ľudí v rôznom veku. Za všetko hovoria slová zakladateľky: „Interpretujeme módu na nositeľné a esteticky vyvážené kúsky, ktoré obstoja v skúške časom.“

Kompletná ponuka značky Filippa K
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)


 Totême 

Zo Štokholmu pochádza aj ďalšia minimalistická značka. Totême v roku 2014 spoločne založili Elin Kling a Karl Lindman s cieľom skúmať príťažlivosť súčasnej módy prostredníctvom výrazných dizajnových podnetov a precízneho remeselného spracovania.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Jednotlivé kúsky sú inšpirované životmi, ktoré túžia po jednotnom šatníku. Ich vzhľad je presný a premyslený, definovaný výraznými siluetami, zdokonalenými strihmi a kvalitnými textíliami, pričom presahujú trendy. Priamo úmerné týmto atribútom sú však aj ceny, ktoré sa pohybujé rádovo v stovkách eur. 

Kompletná ponuka značky Totême
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Odporúčané
Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín 20. februára 2021, 17:10

 NEHERA

Módny poklad z našich končín, o ktorého existencii množstvo Slovákov ani len netuší a pritom jeho história siaha  do 30. rokov minulého storočia. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NEHERA (@neheraofficial)

Aj na Slovensku vzniká svetová móda, ktorá nepodlieha aktuálnym trendom a vydrží večnosť. Práve poctivá remeselná výroba v spojení s kreativitou návrhárov a inovatívnym prístupom je hlavným motorom úspechu prvorepublikovej značky Jana Neheru.

Skvelou správou je, že vedenie spoločnosti NEHERA, len prednedávnom otvorilo prvú kamennú predajňu v neďalekej Viedni, kde si samotné kúsky vieš vyskúšať na vlastnej koži. 

Kompletná ponuka značky NEHERA
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NEHERA (@neheraofficial)


 IRO 

Zo slovenského ateliéru NEHERA sa presunieme priamo do Paríža, kde už 15 rokov sídli značka IRO. Spoločné dielo bratov Arika a Laurenta Bittonovcov je určené pre sebavedomých a náročných ľudí, ktorí sú poháňaní túžbou po jednoduchosti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by IRO (@iroparis)

Návrhári pri tvorbe čerpajú inšpiráciu predovšetkým z vycibrenej estetiky 70. rokov v Spojených štátoch, radostnej japonskej hravosti a francúzskej romantiky. Kúsky s logom IRO sú vhodné nielen na každodenné nosenie, ale aj do spoločnosti, kde nechajú dokonale vyniknúť svojho nositeľa. Medzi pravidelných zákazníkov značky patria Kate Moss či Scarlett Johansson.

Ceny sa pohybujú na úrovni podobnej popredným high-end výrobcom v Európe. 

Kompletná ponuka značky IRO
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by IRO (@iroparis)


 bassike

15. výročie od založenia tento rok oslavuje značka bassike, ktorá vznikla s víziou produkovať luxusné a nositeľné každodenné kúsky. Vymyslela ju dvojica Deborah Sams a Lou Ryan, pričom v súčasnosti ponúka nadčasovú módu pre obe pohlavia. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)

Všetky kúsky vyrábajú len v Austrálii z prvotriednych materiálov, ako napríklad organická bavlna, ľan či hodváb. Medzi najpopulárnejšie produkty patria okrem základných jednofarebných tričiek a mikín aj džínsy, ktoré ti pri dobrom zaobchádzaní vydržia mnoho rokov. 

Ceny majú vyššie a človeka nepotešia ani colné poplatky, no značka bassike patrí medzi to najlepšie na trhu v rámci kategórie nadčasovej módy. 

Kompletná ponuka značky bassike
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)


Jil Sander

Nemecká módna návrhárka je pre nás kráľovnou minimalizmu a prostredníctvom rovnomennej značky nás o tom presviedča už vyše 40 rokov. Jil Sander pozná celý svet a jej prácu najlepšie vystihuje slovné spojenie "menej je viac", vďaka čomu je inšpiráciou pre množstvo mladších kolegov z brandže. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander)

Hlavným poznávacím znamením kúskov z portfólia Jil Sander sú čisté línie, decentné vzory a vyvážená paleta farieb, ktorá pôsobí harmonicky. V ponuke tohto módneho domu sa tak nájde každý milovník jednoduchosti a nadčasového dizajnu, pre ktorého nebudú prekážkou vysoké ceny. 

Kompletná ponuka značky Jil Sander
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander)

Odporúčané
Nová kolekcia adidas x IVY PARK chytí za srdce každú ženu, a to bez ohľadu na vek či typ postavy    Nová kolekcia adidas x IVY PARK chytí za srdce každú ženu, a to bez ohľadu na vek či typ postavy 22. februára 2021, 15:19
Domov
Zdieľať
Diskusia