Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 20:20
Čas čítania 3:10
Richard Balog

5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021

5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021
Zdroj: Instagram / @garconstyle
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Očné optiky sú otvorené, tak prečo si neurobiť radosť novým kúskom, vďaka ktorému dokonale ozvláštniš svoje outfity?

Slnečné okuliare sú témou, ktorej sa zakaždým venujeme s radosťou. Rovnako, ako pri ready-to-wear kolekciách, tak aj v prípade tohto obľúbeného doplnku jednotlivé trendy prichádzajú a odchádzajú častokrát rýchlejšie, než ich človek zaregistruje. Návrhári totiž neustále vymýšľajú niečo nové, čím si získajú pozornosť a bežní ľudia, ktorí pozorne nesledujú všetky módne novinky postupne strácajú prehľad v tom, po akých kúskoch sa oplatí siahnuť. 

V nasledujúcich riadkoch tak nájdeš 5 najhorúcejších trendov v oblasti slnečných okuliarov pre rok 2021. Ak patríš do skupiny, ktorá bez tohto funkčného doplnku nedokáže existovať alebo ti dodáva potrebnú dávku anonymity, tak pozorne čítaj a nájdi tie správne. 

Odporúčané
SKIMS, Calvin Klein či Agent Provocateur. Spoznaj najzaujímavejšie značky spodnej bielizne pre všetky typy žien    SKIMS, Calvin Klein či Agent Provocateur. Spoznaj najzaujímavejšie značky spodnej bielizne pre všetky typy žien 17. februára 2021, 8:00

Aviator

Tvrdením, že model Aviator patrí medzi najznámejšíe slnečné okuliare vôbec, určite nebudeme ďaleko od pravdy. Na trh boli uvedené ešte pred 2. svetovou vojnou a odvtedy ich spoznal celý svet. Ide o nadčasovú klasiku, ktorú okrem iného preslávil film Top Gun a aktuálne sú na vrchole obľúbenosti za posledné roky. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)

Vo svojej ponuke ich pritom neukrýva len značka Ray-Ban v rozličných vyhotoveniach s kovovým rámom či mnohí výrobcovia napodobenín. Pri návšteve lepších očných optík ich nájdeš na pultoch Bottega Veneta, Cartier, Gucci, ale aj Berluti, avšak krok vedľa neurobíš ani cenovo dostupnejšími modelmi z dielní KOMONO, Chimi a podobne.  

Dôležité je predovšetkým to, aby ti správne sedeli a farba rámu či skiel je až druhoradá, avšak dá sa s nimi vyhrať na desiatky spôsobov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)


Štíhle línie

Častokrát sa riadime heslom, že menej je niekedy viac, a to v roku 2021 platí aj v prípade slnečných okuliarov. Poprední návrhári nám už dlhší čas servírujú modely s úzkymi rámami, avšak pravá vlná hypu ich čaká v nasledujúcich týždňoch, respektíve mesiacoch a v tvojej zbierke sa tak určite nestratia. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)

Teda v prípade, že máš užšiu tvár s ostrejšími črtami, ktoré obdobné kúsky efektne rozšíria. Čo sa týka výberu, je len na tebe, či siahneš po celočiernych klasikách s plastovým rámom ako na záberoch alebo po štýlových vzorovaných modeloch, vďaka ktorým sa nestratíš v dave. 

V tomto prípade preferujeme skôr oválnejšie tvary, aké nájdeš napríklad v portfóliu značiek FENTY alebo Marques ' Almeida, avšak ženy neoľutujú ani kúpu úzkych cat-eye. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)


 Ostré uhly

Ak preferuješ maxi pred mini, tak práve trend ostrých uhlov je ako stvorený pre teba. V tomto prípade totiž platí, že čím väčšie a mohutnejšie, tým lepšie a presvedčí ťa o tom nielen A$AP Rocky na snímke nižšie. V roku 2020 hrali prím najmä rôzne vyhotovenia modelu Millionaire 1.1 z dielní Louis Vuitton a všetko nasvedčuje tomu, že hranaté slnečné okuliare budú v kurze taktiež v najbližšom období. 

Domov
Zdieľať
Diskusia