Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 19:42
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Divízia Land Rover Classic vyrobí 25 kusov slávneho Defendera v špeciálnej úprave za 225-tisíc €

Divízia Land Rover Classic vyrobí 25 kusov slávneho Defendera v špeciálnej úprave za 225-tisíc €
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/news/2021/02/adventure-ready-land-rover-defender-works-v8-trophy-celebrates-expedition-legacy" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Tradičný Defender predošlej generácie stále žije.

V momente, keď Land Rover predstavil úplne novú generáciu slávneho modelu Defender, mnohí skalní fanúšikovia off-roadovej legendy krútili hlavou. Defender síce naďalej ponúka pozoruhodné terénne vlastnosti, predsa len už nejde o pracanta v pravom slova zmysle. Ten sa prestal oficiálne vyrábať v roku 2016, z času na čas sa ale objavia rôzne nové interpretácie. Jednou z nich je špeciálny Defender Works V8 Trophy z divízie Land Rover Classic.

Starý-dobrý a tradične hranatý Defender tak stále nepovedal posledné slovo, i keď dodať treba, že nové vyhotovenie je skôr exkluzívny počin než praktik pre masy. Ako totiž naznačuje samotný názov, pod jeho kapotou sa nachádza vidlicový osemvalec z dieľne Jaguar Land Rover – známy atmosférický agregát 5.0 V8 disponuje výkonom 298 kW / 405 koní a krútiacim momentom 515 Nm.

Defender,
Zdroj: https://media.landrover.com/news/2021/02/adventure-ready-land-rover-defender-works-v8-trophy-celebrates-expedition-legacy

To, že ide o veľmi exkluzívnu záležitosť potvrdzujú aj nasledujúce skutočnosti. Defender Works V8 Trophy vznikne len v 25-kusovej sérii, každý z exemplárov bude pritom stáť minimálne 195-tisíc libier, čiže v prepočte vyše 225-tisíc €.

Domov
Zdieľať
Diskusia