Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 18:17
Čas čítania 1:06
Jakub Paulík

Premiér na tlačovke obhajoval svoj status v ktorom kritizoval novinárov. Vraj píšu „manipulatívne články“.

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Matovičov útočný status vyvolal vlnu reakcií.

Igor Matovič sa na dnešnej tlačovej konferencii s názvom „Covid-19: Ako ďalej?“ snažil obhájiť svoj nedeľný status. Spomenul, že manipulatívne články podľa neho ubližujú a novinári by mali robiť kvalitnú investigatívnu žurnalistiku, inak ľudia budú veriť náhodným zdrojom zo sociálnych médií.

Vo svojom statuse napísal, že ho novinári už 11 mesiacov „hejtujú“, no neupresnil akým spôsobom majú údajne manipulovať so svojimi článkami. Práve na nepodložené obvinenia, ktoré môžu oslabovať žurnalistiku, ho upozornil aj šéf Reportérov bez hraníc Christophe Deloire.

S ním sa Matovič stretol pred dvomi týždňami v Paríži. Deloire zdôraznil, že „dnes si slovenskí novinári zaslúžia ochranu viac, než kedykoľvek predtým“. „Keď som prijal premiéra Igora Matoviča tento mesiac v RSF, varoval som ho pred rizikom oslabovania žurnalistiky slovnými útokmi. Lídri majú osobitnú zodpovednosť. Nikdy by nemali nepodložene obviňovať novinárov ani šíriť urážlivú kritiku,“ napísal.

Domov
Zdieľať
Diskusia