Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 17:11
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Novinári sa skrývajú za Jána Kuciaka, tvrdí Matovič. Redakcie ho vraj nenávidia, sú povrchné a povýšenecké

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Podľa Igora Matoviča je čas pozrieť sa pravde o slovenskej žurnalistike do očí.

Dnes sú to tri roky od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa premiéra Igora Matoviča je čas pozrieť sa pravde o slovenskej žurnalistike do očí. Podľa jeho slov sa mnohí novinári za Kuciaka skrývajú.

„Novinárov kvalít Jána Kuciaka by sme na Slovensku spočítali, preženiem, na prstoch dvoch rúk. Bohužiaľ. Zbytok je... radšej pomlčím. Často povrchný, často zaujatý, často povýšenecký,“ píše na Facebooku predseda vlády.

Odporúčané
Šéfredaktor Aktuality.sk: Vláda Matoviča a Fica sa nedá porovnávať, nie je to iná liga, ale iný šport (Rozhovor) Šéfredaktor Aktuality.sk: Vláda Matoviča a Fica sa nedá porovnávať, nie je to iná liga, ale iný šport (Rozhovor) 21. februára 2021, 9:30

Premiér v statuse tvrdí, že sa hneď po nástupe do funkcie snažil vyjsť v ústrety novinárskej obci, keď prišiel s ideou vytvoriť fond na podporu kvalitnej investigatívnej žurnalistiky. „Bohužiaľ, len čo som si túto ideu dovolil vysloviť, spustil sa voči mne neskutočný hejt priamo od vedení veľkých slovenských redakcií. A odvtedy vlastne beží neustále ako 11 mesačná spŕška nenávisti,“ píše Matovič.

Sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii, hovorí premiér. Ak to takto pôjde ďalej, a teda údajnou cestou bezbrehých manipulácií, ľudia podľa premiéra postupne prestanú veriť klasickým médiám.

„Nestačí mať povolanie novinár, ak nechcem pravdu hľadať, ale ju vytvárať. Nestačí mať slobodu písať, ak ľuďom podsuniem len výber lží a poloprávd. Nestačí sa hrať na nezávislého, ak stačí krivý pohľad šéfa a napíšem len to, čo sa jemu páči. Nestačí sa za žurnalistu tváriť, ak verne slúžim majiteľovi oligarchovi ako jeho atómový kufrík.“

Premiér Matovič svoj príspevok v deň výročia vraždy novinára zakončil nasledovným prianím: „Prajem Vám preto, slovenskí novinári, aby ste sa Jánmi Kuciakmi stali. Čím skôr, tým lepšie pre Slovensko."

Domov
Zdieľať
Diskusia