Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 13:02
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Riaditeľka ŠÚKL: Od vakcíny Sputnik nemáme kompletnú dokumentáciu, ktorá býva cca. 100 000 strán údajov

NEWS
Uložiť Uložené

Riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová tvrdí, že štát dlhodobo neinvestuje do rozvoja úradu, nútil ho znižovať počty aj napriek tomu, že by nám vedcov zaplatili Holadňania. Matovič teraz úrad využíva na svoju propagandu o Sputniku.

Šéfka liekovej agentúry reaguje na sociálnej sieti Linkedin na aktuálnu situáciu v súvislosti s verejnou debatou o schvaľovaní ruskej vakcíny Sputnik V, ktorú sa snaží na Slovensku pretlačiť predseda vlády Igor Matovič.  

Vakcínu musí kontrolovať Európska lieková agentúra

„Od vakcíny Sputnik nemáme kompletnú dokumentáciu, ktorá býva cca 100 000 strán hardcopy dát. Nie dva články v Lancete. Na ŠÚKL-i pracuje skupina veľmi vzdelaných, múdrych a skúsených ľudí, ktorí robia fantastické odborné posudky a inšpekcie na európskej úrovni. Vedia to robiť, lebo si ich európska sieť vychovala,“ upozorňuje Zuzana Baťová, ktorá stojí na čele ŠÚKL.

Baťová upozorňuje, že lieková agentúra  nie je pripravená do hĺbky kriticky hodnotiť vakcíny. Upozorňuje, že pre tieto účely má dostatok expertov schopných dohliadať na kvalitu, účinnosť a bezpečnosť liekov práve Európska lieková agentúra, ktorú však chce tentokrát premiér svojim nápadom predbehnúť, resp. obísť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia