Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021 o 14:19
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Rusko nemá 2 milióny vakcín ani pre seba, nieto pre Slovensko, tvrdí Pellegrini. Matovič a Remišová podľa neho hrajú teátro

NEWS PETER PELLEGRINI VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa Petra Pellegriniho nemá ruský výrobca 2 milióny vakcín, o ktorých hovoril premiér Igor Matovič, ani pre seba, nie to ešte pre Slovensko.

„Sme svedkami teátra premiéra Matoviča a vicepremiérky Remišovej. Neviem, či si to nacvičili,“ kritizuje spor koaličných partnerov v otázke ruskej vakcíny Sputnik V predseda Hlasu Peter Pellegrini v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

Odporúčané
Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) 11. februára 2021 o 17:48

Podľa neho nemá ruský výrobca 2 milióny vakcín, o ktorých hovoril premiér Igor Matovič, ani pre seba, nieto ešte pre Slovensko. „Máme informáciu, že ruský výrobca dnes nemá možnosť dodať Slovensku dva milióny vakcín, lebo nemá kapacitu zabezpečiť ani vlastný trh,“povedal.

V relácii diskutovala aj vicepremiérka a šéfka Za Ľudí Veronika Remišová. Podľa nej je najdôležitejšia účinnosť a bezpečnosť vakcíny. Pokiaľ nebude registrovaná, nemal by minister zdravotníctva Marek Krajčí robiť pre Sputnik výnimku. „Pravidlá majú platiť pre všetky vakcíny rovnako, bez ohľadu na to, kto a kde ich vyrába,“ povedala Remišová.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia