Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 17:09
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Matovič: Kto chce psa biť, palicu si nájde, a dnes som psom ja. Som vďačným stelesnením utrpenia ľudí

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér reaguje na kritiku kvôli vedeniu rokovania vlády v novom statuse na svojom Facebooku.

Igor Matovič nerozumie vlne kritiky, ktorá ho opäť zasiahla. Uprostred minulého týždňa odcestoval do Francúzska na stretnutie s prezidentom Macronom, a tak nechal rokovanie vlády viesť ministra financií Eduarda Hegera.

Svoje rozhodnutie vysvetľoval tak, že nikomu nechcel dávať svojou prítomnosťou zámienku, aby rokovanie sabotovali pripomienkami a požiadavkami.

Odporúčané
Sulík: Matovič je hypercitlivý, extrémne pomstychtivý a nevie žiť bez konfliktu Sulík: Matovič je hypercitlivý, extrémne pomstychtivý a nevie žiť bez konfliktu 7. februára 2021, 14:44

Napriek tomu, že si od rokovania vlády nechal odstup, ho teraz opozičné strany označili za zbabelca, ktorý radšej ušiel, ako keby mal prevziať zodpovednosť za vedenie krajiny.

„Keď vediem rokovanie vlády o opatreniach v súvislosti Covid-19, zle je. Keď nevedieme opatrenia vlády v súvislosti s Covid-19, zle je,“ zamyslel sa v statuse. „Kto chce psa biť, palicu si nájde... A dnes je evidentne populárne, že psom som ja,“ dodal premiér.

DOBA ABSURDNÁ Keď vediem rokovanie vlády o opatreniach v súvislosti Covid-19, zle je. Keď nevediem opatrenia vlády v...

Posted by Igor Matovic on Sunday, February 7, 2021

Na vlne metafor pokračoval, keď vysvetľoval, ako vždy v krízach ľudia nájdu takého správneho psa, na ktorého môžu všetky komplikácie zvaliť. „Niekedy sú psami jednotlivci, inokedy celé národy... A ľudia v túžbe stelesniť príčinu svojho strádania radi uveria,“ komentoval kritiku, ktorú naňho vrhajú podľa neho rôzni proroci.

Odporúčané
Z obchodov zmizli pásky, už si kúpiš aj oblečenie či spotrebiče Z obchodov zmizli pásky, už si kúpiš aj oblečenie či spotrebiče 7. februára 2021, 16:03

„Dnes som vďačným stelesnením utrpenia ľudí ja. Nie tí, ktorí ľudí voči opatreniam vytrvalo celý čas štvali,“ zakončoval svoj príspevok. Nahnevalo ho, že ľudia svoje strádanie nezvaľujú na tých, ktorí neboli ochotní dodržiavať ani tie najzákladnejšie opatrenia, ale všetko si odnesie on ako premiér.

Domov
Zdieľať
Diskusia