Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021, 16:54
Čas čítania 3:21
Richard Balog

Predbiehajú sa módne domy v tom, komu sa podarí predstaviť škaredšie tenisky?

Predbiehajú sa módne domy v tom, komu sa podarí predstaviť škaredšie tenisky?
Zdroj: NET-A-PORTER / MR PORTER / Browns
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Kombinácia známej značky a vysokej cenovky nie vždy dopadne podľa predstáv zákazníkov.

Móda už od nepamäti polarizuje našu spoločnosť, a to čo poprední návrhári považujú za atraktívne, je pre bežných ľudí častokrát nepochopiteľné. Nejde pritom len o kontroverzné prehliadky či kampane najnovších kolekcií, ale predovšetkým o jednotlivé produkty, vrátane tenisiek, na ktoré sa pozrieme v nasledujúcich riadkoch. 

Niekedy dokonca máme pocit, že známe módne domy medzi sebou súperia v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a získa si tak pozornosť médií, respektíve verejnosti. Presvedčí ťa o tom aj nasledujúcich 10 párov z dielní Balenciaga, Prada alebo Fendi, pri ktorých pochopíš, že vysoká cenovka automaticky neznamená aj podarený dizajn

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie
Odporúčané
Americká klasika, na ktorú sa môžeš spoľahnúť. Doplň svoj šatník o kúsky Calvin Klein či Tommy Jeans Americká klasika, na ktorú sa môžeš spoľahnúť. Doplň svoj šatník o kúsky Calvin Klein či Tommy Jeans 4. februára 2021, 14:02

Balenciaga Zen Sneakers 

Na úvod začíname zľahka najmenej kontroverzným modelom s logom Balenciaga v rámci dnešného výberu. Zen Sneakers nás vrátili do čias zo začiatku milénia, keď obdobné pretekárske tenisky nosili len starší súrodenci či otcovia a nikto im nepovedal inak, ako „žehličky“. 

Demna Gvasalia z nich síce urobil luxusný módny kúsok dostupný za takmer 500 eur, avšak ani to neznamená, že im je potrebné venovať zvýšenú pozornosť a už vôbec nie úspory. 

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Raf Simons Cyclon Sneakers

Dlhodobo síce patríme medzi veľkých fanúšikov a obdivovateľov Rafa Simonsa, avšak model  Cyclon považujeme za omyl, na aký nie sme pri belgickom návrhárovi zvyknutí. 

Bežecká podrážka doplnená o celokoženú vrchnú časť, ktorá je akýmsi zvláštnym hybrydom medzi elegantnými Chelsea Boots a klasickými športovými teniskami. Priblížne takto by sme charakterizovali dielo z návrhárovej vlastnej kolekcie pre jar/leto 2020 s cenovkou na úrovni 500 eur.

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Marni Patchwork Leather Sneakers 

Rovnako tak z talianských návrhárskych dielní sme zvyknutí na krajšie tenisky, avšak aj majster tesár sa niekedy utne. Záležitosť určená pre ženy nesie veľmi podobný rukopis ako vyššie spomínané Zen Sneakers od Balenciaga, avšak sú ešte škaredšie, bohužiaľ. 

Celkový dojem kazí najmä nešťastne zvolená kombinácia rôznych materiálov, metalické odtiene, ale tiež samotná silueta, ktorá ženským nohám príliš nelichotí. Cenovka tesne pod hranicou 700 eur je taktiež na zamyslenie. 

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Valentino Garavani Rockrunner Sneakers

Na Apeninskom polostrove zotrváme, keďže ďalšími v poradí sú tieto bežecké „krásky“ značky Valentino Garavani. Model Rockrunner je v podstate pokračovaním svojho staršieho predchodcu, za ktorý by sme avšak bez problémov zaplatili 600 eur a nehanbili sa výjsť na ulicu. 

Novinka z talianského ateliéru je nechutnou a prekombinovanou záležitosťou, ktorá nám pripomína tenisky Philipp Plein. Bonusom je, že sú ešte o necelých 100 eur drahšie ako pôvodné, veľmi populárne Rockrunners. 

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Prada Wheel Sneakers

Popredné módne domy si väčšinou držia svoju stálu tvár, avšak z času na čas ich návrhári opustia komfortnú zónu a svetu predstavia oblečenie alebo tenisky, ktoré sa vzhľadom vymykajú normálu. To platí aj v prípade značky Prada, ktorá len prednedávnom uviedla do predaja Wheel Sneakers. 

Na tých by nebolo pravdepodobne nič zlé, ak by im návrhári zbytočne nedodali masívny gumenný „nárazník“, ktorý pokazil inak klasickú siluetu tenisiek na každodenné nosenie so zapínaním na suchý zips. S cenovkou na úrovni 700 eur však nepredstavujú žiadnu výhru... 

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns
Odporúčané
Nosí ich A$AP Rocky, Rihanna, ale aj Dalyb. Spoznaj mladé módne značky, ktoré sa oplatí sledovať v roku 2021  Nosí ich A$AP Rocky, Rihanna, ale aj Dalyb. Spoznaj mladé módne značky, ktoré sa oplatí sledovať v roku 2021 3. februára 2021, 16:40

 Balmain B-Bold High-Top Sneakers 

Olivier Rousteing patrí medzi najtalentovanejších módnych návrhárov súčasnosti a tento rok oslávi 10. výročie na pozícií kreatívneho riaditeľa Balmain, avšak tieto tenisky považujeme za veľmi zlý vtip. 

Rodinný priateľ Kanyeho Westa a Kim Kardashian totiž poriadne popustil uzdu svojej fantázie a nešťastne skombinoval všetky posledné trendy v obuvi, vrátane „chunky“ podrážky či látkového zvršku, ktorý imituje ponožky. Záverom len dodáme, že 750 eur si vieme predstaviť minúť aj lepším spôsobom, ale to je len náš názor... 

Predbiehajú sa módne domy v tom, kto predstaví škaredšie tenisky?
Zdroj: Browns

Balenciaga Tyrex Sneakers 

Na vlas rovnakú cenovku majú aj tieto „krásky“ z dielní Balenciaga, ktoré sú k dispozícií napríklad aj v striebornom prevedení. V prípade Demnu Gvasaliu nejde o prvý obdobný úlet a v podstate si na prvý pohľad nenositeľných kúskoch postavil kariéru. 

Domov
Zdieľať
Diskusia