Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2021, 18:32
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Slovák sa vyhýbal stretnutiam s predajcami predstieraním, že má koronavírus. Teraz mu hrozí 10 rokov väzenia za podvody s mobilmi

NEWS PODVOD
Uložiť Uložené

Policajtom sa vysmieval na Facebooku, o pár hodín na to sa už vyšetrovateľke ku všetkému priznal.

23-ročný Trnavčan je obvinený zo zločinu podvodu v 28 prípadoch. Cez online bazáre si našiel ponuky mobilov a tabletov na predaj, tváril sa, že má záujem, no nikdy nezaplatil. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Odporúčané
Vlastného vraha nachytal na novičoku v boxerkách. Alexej Navaľnyj spôsobuje Vladimirovi Putinovi čoraz väčšie vrásky na čele Vlastného vraha nachytal na novičoku v boxerkách. Alexej Navaľnyj spôsobuje Vladimirovi Putinovi čoraz väčšie vrásky na čele 6. februára 2021, 14:30

Policajtom sa vysmieval, že ho nechytia

„Predávajúcim sľuboval ihneď peniaze a navyše, ak bola osoba ochotná priniesť mobil až k nemu pred byt, vyplatenú sumu ponúkol ešte zvýšiť. Scenár odovzdania bol napokon taký, že predávajúci sa s ním nikdy nestretol, dôvody uviedol rôzne, napríklad aj ochorenie COVID-19,“ povedala hovorkyňa. Ľudia mu tak mobily či tablety nechali pred dverami s tým, že za ne má poslať peniaze.

Dostali aj fotku o odoslaní peňazí, no tie im nikdy neprišli. Po vyhlásení pátrania po podvodníkovi sa ozvali viacerí ľudia z Trnavy, ktorých tiež oklamal. V komentároch sa napokon ozval aj samotný hľadaný muž. Policajtom sa smial, že ho nechytia. Len o pár hodín neskôr už bol zadržaný a vyšetrovateľke sa so všetkým priznal. „Škody sa šplhajú na viac ako desaťtisíce eur,“ dodala Linkešová.

Vyšetrovateľka spracovala návrh na väzobné stíhanie, súd žiadosti vyhovel. V prípade, že ho uznajú vinným, hrozí mu väzenie na tri až desať rokov. Polícia na Facebooku píše, že ešte stále nahlasujú aj nové prípady, ktoré v súvislosti s mladíkom preverujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia