Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 8:49
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Charger z roku 1970 od SpeedKore má vyše 1 000 koní a karbónovú karosériu

Charger z roku 1970 od SpeedKore má vyše 1 000 koní a karbónovú karosériu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://speedkore.com/evolution/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">speedkore.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Vyzerá ako slávny predchodca, v skutočnosti ide o moderné auto s úchvatným výkonom.

Americká spoločnosť SpeedKore je v našich končinách pomerne neznámy pojem, jej výtvory však stoja rozhodne za zmienku. Najnovšie si totiž špecialisti do parády zobrali slávny Dodge Charger z roku 1970. V skutočnosti však ide o úplne nové auto, ktoré ako historické len vyzerá.

 
Ikonický tvar karosérie je totiž verný originálu, SpeedKore ju ale položil na svoj vlastný rám. Ba čo viac, jednotlivé časti karosérie sú vyrobené výhradne z uhlíkových vlákien, ktoré navyše nepokrýva farebný lak, iba priehľadná povrchová úprava. Novodobý Charger, ktorý nesie názov Hellraiser stojí na novom podvozku s nastaviteľnými tlmičmi a až 19, respektíve 20” diskoch HRE. Zabalené sú do nízkoprofilových pneumatík Michelin Pilot Sport 4S s rozmermi 245/35 R19, respektíve 345/30 R20. Brzdenie majú na starosti výkonné brzdy Brembo.

Domov
Zdieľať
Diskusia