Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2021, 6:41
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Britská vakcinačná stratégia sa inšpirovala filmom Nákaza, priznal minister zdravotníctva

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Británia patrí medzi najúspešnejšie krajiny na svete v počte zaočkovaných občanov. Tajomstvo sa skrýva (okrem iného) v inšpirácii známym thrilerom.

Viac ako desať miliónov ľudí v Spojenom kráľovstve už dostalo prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19, informovalo vo štvrtok ministerstvo zdravotníctva. Krajina patrí k najúspešnejším na svete, zároveň má vlastnú taktiku, ktorá má aj netradičnú inšpiráciu. 

V rozhovore pre LBC britský minister zdravotníctva Matt Hancock prezradil, že inšpiráciou pre vakcinačnú stratégiu bol aj známy film Nákaza, ktorý opäť nabral na popularite už krátko po tom, ako sa pandémia rozmohla po svete. 

Hancock práve na základe tohto thrileru z roku 2011 vedel, že sa musí oveľa viac, ako na čokoľvek iné, sústrediť na vakcináciu, ktorá je jediným východiskom aj v samotnom filme. Aj kvôli tomu objednali okrem pôvodných plánovaných 30 miliónov dávok vakcíny AstraZeneca ešte ďalších 70 miliónov dávok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia