Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021, 12:00
Čas čítania 1:38
Daniel Mikolášik

Pellegrini letel na vládnom špeciáli do Nemecka na operetu. Za súkromný silvestrovský výlet nezaplatil ani cent

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Pellegrini šiel do zahraničia údajne prezentovať slovenskú kultúru.

Aktualizované 28.1.2021 13:23 o reakciu Petra Pellegriniho aj Igora Matoviča

Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa ešte v roku 2019 (v čase, keď bol premiér) rozhodol silvestrovať v Nemecku, konkrétne v Drážďanoch. Tam si šiel užiť silvestrovský koncert Semperoper Dresden. Problém je, že na svoj súkromný výlet, v štýle á la James Bond, išiel za štátne peniaze. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini)

Ako informuje Denník N, na letecký útvar ministerstva vnútra prišla 31. 12. 2019 dopoludnia prostredníctvom e-mailu žiadosť z Úradu vlády SR, aby vtedajšiemu premiérovi urýchlene poskytli vládny špeciál. Pellegrini totiž ešte v ten deň išiel na operetné vystúpenie do Nemecka, pričom jeho cestu hradili zo štátnej kasy.

Odporúčané
Žiga na Hlas-SD neprispel ako jediný z predsedníctva strany. Pellegriniho transparentné financie dopadli inak, než sľuboval Žiga na Hlas-SD neprispel ako jediný z predsedníctva strany. Pellegriniho transparentné financie dopadli inak, než sľuboval 12. januára 2021, 9:35

Ex-premiér letel bez oficiálneho sprievodu štátnym lietadlom, ktoré má salónnu úpravu, 30 sedadiel a hodinové letové náklady okolo 5 500 eur. Hlas-SD však aktuálne v oficiálnom stanovisku argumentuje, že išlo o pracovnú cestu, pretože Peter Pellegrini šiel prezentovať slovenskú kultúru.

Domov
Zdieľať
Diskusia