Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2021, 16:49
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

ABT si zobralo do parády novú Cupru Formentor. Výsledkom je až 370 koní

ABT si zobralo do parády novú Cupru Formentor. Výsledkom je až 370 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.abt-sportsline.com/news/news/abt-boosts-suv-coupe-to-370-hp-and-adds-attractive-wheels0/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">abt-sportsline.com</a>
TECH CUPRA
Uložiť Uložené

Po vizuálnej stránke tentokrát spoločnosť ABT Sportline zbytočne neexperimentovala.

To, že Formentor je prvý vlastný model značky Cupra asi vieš, rovnako tak skutočnosť, že skôr či neskôr sa pod kapotu tohto počinu nasťahuje aj 5-valcový agregát. Kým sa tak ale stane, vrchol v ponuke zastupuje Formentor s dodatkom Veloz, teda 2-litrové TSI s výkonom 228 kW / 310 koní a krútiacim momentom 400 Nm. Bolo ale len otázkou času, kedy sa tejto Cupry chytí renomovaný úpravca a tieto parametre ešte vylepší.

Stalo sa tak práve teraz, pretože firma ABT Sportsline, ktorá je známa vylepšovaním koncernových modelov prichádza so svojou úpravou. Nový Formentor tak prešiel rukami nemeckej spoločnosti, čo má za následok, že motor 2.0 TSI disponuje výkonom až 272 kW / 370 koní a 450 Nm. Prírastok 44 kW, teda 60 koní sa v pozitívnom smere odrazil predovšetkým na lepšej akcelerácii – Formentor od ABT dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 4,6 sekundy, čo je o 0,3 sekundy rýchlejšie než doteraz.

Cupra, Formentor, ABT,
Zdroj: https://www.abt-sportsline.com/news/news/abt-boosts-suv-coupe-to-370-hp-and-adds-attractive-wheels0/

Maximálna rýchlosť je naďalej na obligátnej hranici 250 km/h. Za skutočne pozoruhodnými parametrami stojí skutočnosť, že Formentor Veloz má pohon všetkých štyroch kolies (haldexový 4Drive) a 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG. Toto osvedčené "Cupra kombo" v spojení s upraveným motorom teda vie ponúknuť nadštandardnú dynamiku.

Späť
Zdieľať
Diskusia