Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 21:22
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Kotleba vie, kto inicioval odchod jeho poslancov. Niektorých možno presvedčí, aby zostali v ĽSNS

POLITIKA ĽSNS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Odídu všetci poslanci, ktorí ohlásili odchod?

Predseda ĽSNS Marian Kotleba dnes vystúpil na TA3, kde sa ho moderátor pýtal aj na odchod viacerých významných členov jeho strany. Povedal, že odídencov pozval na stretnutie. Rozhodnutie niektorých z nich preto nemusí byť vraj konečné. „Situácia sa bude vyvíjať, tá skupinka sa možno upraví,“ myslí si. Iniciátorom hromadného odchodu je podľa Kotlebu poslanec Eduard Kočiš.

Je to trpká skúsenosť, ale musíme to zobrať tak, ako to prichádza,“ dodal neskôr. Moderátor na začiatku debaty upozornil Mariana Kotlebu, že nemá správne nasadené rúško. Kotleba, ktorý je známy šírením dezinformácií o Covide-19, sa zasmial, ale rúško si nasadil cez nos. V priebehu diskusie si ho už automaticky upravoval bez ďalšieho upozorňovania.

Odporúčané
Milan Mazurek tvrdí, že sa mu po odchode z predsedníctva ĽSNS zrútil svet. Kotleba mu zrušil aj e-mail Milan Mazurek tvrdí, že sa mu po odchode z predsedníctva ĽSNS zrútil svet. Kotleba mu zrušil aj e-mail 26. januára 2021, 12:05

V diskusii sa dostali aj k zmenám stanov jeho strany, ktoré kritizovali odídenci. Kotleba tvrdí, že po prijatí nových stanov nemá žiadne diktátorské kompetencie. „Zmenu stanov schválil najvyšší kolektívny orgán strany, o tom je demokracia,“ hovorí Kotleba. „Sme demokratická strana, ktorá rešpektuje ústavu a zákony,“ nechal sa počuť.

Svoje postavenie v strane vraj nezvýhodnil kvôli tomu, že mu hrozí väzenie. Marian Kotleba je neprávoplatné odsúdený na 4 roky a 4 mesiace odňatia slobody za podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Kotleba vyzval odídencov, aby sa vzdali poslaneckého mandátu. V minulosti podľa neho podpísali čestné vyhlásenie, podľa ktorého by mali v prípade opustenia strany odísť z parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia