Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 12:05
Čas čítania 0:48
Miriam Rumanková

Milan Mazurek tvrdí, že sa mu po odchode z predsedníctva ĽSNS zrútil svet. Kotleba mu zrušil aj e-mail

NEWS ĽSNS MARIAN KOTLEBA MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Kotlebovci čelia vnútrostraníckej kríze.

Začiatkom januára snem ĽSNS zmenil stanovy strany bez toho, aby o tom upovedomil viacerých členov predsedníctva. Marian Kotleba sa prostredníctvom nových pravidiel stal doživotným a neodvolateľným šéfom strany, pričom mu aktuálne hrozí pobyt za mrežami.

Predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu Špecfializovaný trestný súdu v októbri minulého roku uznal za vinného z propagácie neonacizmu. Verdikt ŠTS nie je zatiaľ právoplatný. 

Proti praktikám svojho lídra sa postavili europoslanec Milan Uhrík, poslanci Ondrej Ďurica a Milan Mazurek. To, že v strane pokračujú ako radoví členovia, oznámili prostredníctvom svojich facebookových účtov.

Odporúčané
Rozbroje v extrémistickej ĽSNS: Poslanec Mazurek končí v predsedníctve kvôli Kotlebovi Rozbroje v extrémistickej ĽSNS: Poslanec Mazurek končí v predsedníctve kvôli Kotlebovi 19. januára 2021, 21:36

Podľa informácií Aktualít stihol Marian Kotleba svojim vzbúrencom zrušiť stranícke e-maily aj napriek tomu, že sa vo videu vyjadril, že nemieni nikoho v strane držať nasilu.

Milan Mazurek sa k celej vzniknutej situácii vyjadril počas víkendu v relácii Kulturblog. „To v živote možno zažijete len raz, že sa cítite byť zradený ľuďmi, s ktorými ste niečo budovali, boli ste ochotný ísť za nich do väzenia. Zrútil sa mi celý svet,“ povedal. Doplnil, že so samotným Kotlebom sa ešte priamo nerozprával.

„Medziľudské vzťahy sú zničené, v troskách. Nedá sa pracovať v nejakom tíme, kde neviete, či vás niekto nepodvedie,“  hovoril poslanec a dodal, že z videa Mariana Kotlebu pochopil, že už je na druhej koľaji a nikto mu neverí.

Na záver v relácii povedal, že v politike mieni ostať aj naďalej a vylúčil spojenie s Harabinom.

Domov
Zdieľať
Diskusia