Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 19:07
Čas čítania 1:10
Lukáš Čelka

Slováci sa vybrali s autom frajeriť na zamrznutú Oravskú priehradu, prepadli sa pod ľad

NEWS
Uložiť Uložené

Toto zrejme nebol najlepší nápad.

Chlapci z okresu Námestovo sa môžu pochváliť netradičným zážitkom, otázkou je, či ich pochváli aj ich rodina a tamojší ochranári prírody. Autom sa totiž vybrali priamo na zamrznutú Oravskú priehradu, ľad auto neudržal, a tak skončilo vo vode.

Odporúčané
Chystá sa koniec jedno a dvojcentoviek na Slovensku. Ministerstvo financií predložilo návrh zákona na zaokrúhľovanie cien Chystá sa koniec jedno a dvojcentoviek na Slovensku. Ministerstvo financií predložilo návrh zákona na zaokrúhľovanie cien 18. januára 2021, 18:11

„S najväčšou pravdepodobnosťou išiel šofér na priehradu autom len frajeriť. Neexistuje žiadna iná možnosť, ako vyjsť na ľad než cielene. Omylom sa tam nedostanete," povedal pre REFRESHER jeden z administrátorov Facebookovej skupiny, v ktorej bola fotka potopeného auta uverejnená.

Podľa jeho slov sa dá do vody autom ľahko zísť kvôli plytkému brehu. „Chlapci si asi chceli len vyskúšať, či ich ľad udrží. Nijakým iným spôsobom ako nevinnou frajerinou sa auto do priehrady dostať nemohlo. Proste si to išli vyskúšať a chalan mal šťastie v nešťastí, že zapadol len po kolesá, lebo inak by auto ostalo úplne zničené. Keby sa dostanú do stredu priehrady, určite by sa utopili, v takej studenej vode by nemali žiadnu šancu,“ dodal.

Administrátor skupiny nám ďalej prezradil, že komentujúci príspevku sa zmienili o tom, že sa auto nachádzalo z Bobrovskej strany priehrady, čo predstavuje ďalší problém. „Je veľká pravdepodobnosť, že incident budú riešiť aj ochranári prírody, keďže sa na tejto strane priehrady nachádza les, cez ktorý vedie cesta s prístupom k vode. Po nej sa však autom nesmie chodiť, keďže tu je 5. stupeň ochrany.“

Rodina sa za šoféra auta hanbí

Administrátorom skupiny sa krátko po zverejnení ozvala rodina mladého šoféra. „Ozvala sa nám rodina chlapca, konkrétne jeho sestra, že je to pre nich veľká hanba. De facto, toho chalana, ktorý auto šoféroval, pozná polovica hornej Oravy, čiže to bude nejaký nezbedník."

V skupine, kde bola fotka prepadnutého auta zavesená, sa po krátkej chvíli začali šíriť aj rôzne memes. Mladík sa tak okrem iných problémov za svoj neuvážený čin stal aj terčom výsmechu.

Facebook / Maroš Ťapák
Facebook / Maroš Ťapák Zdroj: Facebook / Maroš Ťapák

 Za zmienku stojí aj ponorka

ponorka
Zdroj: Facebook / Maroš Ťapák
Marek Gonda / Facebook
Marek Gonda / Facebook Zdroj: Marek Gonda / Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia