Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2021, 9:24
Čas čítania 1:24
Miriam Rumanková

Nezáujem o očkovanie či slabá organizácia? Na východe Slovenska sú stovky voľných termínov, inde je úplne obsadené

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V Prešove, Trenčíne alebo v Žiline, sa môžu zdravotníci pokojne prihlásiť na očkovanie ešte tento týždeň.

S informáciou o tom, že v niektorých nemocniciach na Slovensku zrejme nie je až taký záujem o očkovanie prišla poslankyňa NR SR Vladimíra Marcinková (Za ľudí). Tá spočítala, koľko ostáva počas tohto týždňa voľných termínov v jednotlivých okresoch.

„V tomto týždni je ich naprieč Slovenskom k dispozícii ešte bezmála 1500. Zopakujem, 1500 neobsadených očkovacích termínov, na ktoré sa zdravotníci môžu prihlásiť. Kým v Bratislave, Nitre, Bystrici a v Košiciach sú termíny žalostne obsadené, v takom Prešove, Trenčíne alebo v Žiline, sa viete ako zdravotník pokojne prihlásiť na očkovanie ešte tento týždeň,“  napísala Marcinková. 

Spomínaných 1500 termínov pritom bolo voľných na tento týždeň, na nasledujúci je ich ešte oveľa viac. Najviac voľných termínov je v Prešove, Poprade, Rožňave či Michalovciach. Naopak, v Bratislave, Trnave, Komárne či Martine sa už na termín počas januára objednať nedá.

Odporúčané
Registračný web na očkovanie spustí ministerstvo 4. januára 2021. Primárne bude určený pre zdravotníkov Registračný web na očkovanie spustí ministerstvo 4. januára 2021. Primárne bude určený pre zdravotníkov 27. decembra 2020, 12:32
Domov
Zdieľať
Diskusia