Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2020, 12:32
Čas čítania 0:33
Miriam Rumanková

Registračný web na očkovanie spustí ministerstvo 4. januára 2021. Primárne bude určený pre zdravotníkov

NEWS MAREK KRAJČÍ VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Od 4. januára spustí ministerstvo zdravotníctva registračný web na očkovanie proti novému koronavírusu. Informoval o tom dnes minister Marek Krajčí. Systém bude spočiatku určený hlavne pre zdravotníkov. „Systém je pripravený, musíme však dodržať harmonogram.“ Povedal, že sa snažia zabrániť tomu, aby sa ľudia začali masívne prihlasovať. 

Na Slovensku sa začalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v sobotu 27. 12., kedy sa nechal symbolicky zaočkovať lekár Vladimír Krčméry, ktorý sa dlhé roky venuje infektológii či humanitárnej pomoci vo svete a na začiatku pandémie sa stal výraznou postavou boja proti koronavírusu. „Výborný pocit, je to moja sedemnásta vakcína,“ povedal pred kamerami.

Odporúčané
Vakcínu proti COVID-19 dostala už aj prezidentka Zuzana Čaputová. Očkujú sa aj ostatní členovia vlády Vakcínu proti COVID-19 dostala už aj prezidentka Zuzana Čaputová. Očkujú sa aj ostatní členovia vlády 27. decembra 2020, 10:19

Slovensko porušilo dohodu, tvrdí český premiér Andrej Babiš

Ostatné krajiny Európskej únie začali s očkovaním v nedeľu ráno. V Česku ako prvý vakcínu dostal premiér Andrej Babiš a vojnová veteránka Emilie Řepíková. Slovensko začalo s očkovaním už v sobotu a podľa Andreja Babiša tak porušilo dohodu z rokovania Európskej rady, kde krajiny súhlasili s tým, že očkovať začnú v nedeľu ráno.

Domov
Zdieľať
Diskusia