Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 15:05
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová ocenila návrh pandemickej komisie na lockdown ako počas Veľkej noci

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka reaguje po stretnutí s odborníkmi na aktuálnu pandemickú situáciu.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s epidemiológmi a lekármi. Na tlačovej konferencii upozornila na kritický stav v nemocniciach, problémom je však okrem plniacich sa kovidových lôžok aj čoraz menšia schopnosť nemocncíc poskytovať bežnú starostlivosť. 

Hlava štátu upozornila, že vianočné sviatky zdravotníkov nebudú vôbec pokojné, pretože ich stravia v práci a mnohí aj pri pacientoch, ktorým už nedokážu pomôcť. „Nebude stačiť, keď sa bude obozretne chovať len časť našej spoločnosti. Obraciam sa preto na všetky politické strany vrátane tých opozičných,“ vyzvala Zuzana Čaputová. Podľa nej je v najvyššom záujme utlmiť na čas všetky politické spory. „Považujem to za prejav solidarity s tými, ktorí trpia v nemocniciach,“ dodala. 

Prezidentka upozorňuje, aby ľudia neorganizovali firemné večierky, oslavy ani rodinnné či priateľské stretnutia. Podľa epidemiológov je práve tento typ stretnutí v uzavretých priestoroch najrizikovejší. 

Zuzana Čaputová ocenila návrh pandemickej komisie na prísnejší lockdown ako počas Veľkej noci, aj keď zatiaľ nie je jasne, v akej forme ho vláda schváli. „Viem, ako je ťažké zriecť sa zvykov počas sviatkov, nikdy sme pred takou situáciou nestáli,“ dodala Zuzana Čaputová.

Odporúčané
Slovák Juraj sa dal zaočkovať proti Covidu-19: Pozeral som sa do očí pacienta, ktorého som musel pripojiť na pľúcnu ventiláciu Slovák Juraj sa dal zaočkovať proti Covidu-19: Pozeral som sa do očí pacienta, ktorého som musel pripojiť na pľúcnu ventiláciu 15. decembra 2020, 13:34
Domov
Zdieľať
Diskusia