Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2020, 9:39
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík

Slovensko bude musieť prijať tvrdý lockdown a zákaz vychádzania, tvrdia odborníci

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bude sa fungovanie počas sviatkov znova meniť?

Terasy podnikov sú od dnešného dňa zatvorené a čoskoro pribudnú ďalšie protipandemické opatrenia. Tie však v súčasnej situácii nemusia vraj stačiť. Denník SME oslovil viacerých odborníkov, vrátane epidemiologičky Henriety Hudečkovej, dátových analytikov Richarda Kollára či Ivana Bošňáka a Petra Visolajského z Ústredného krízového štábu.

Tí sa zhodli na tom, že Slovensko bude musieť možno už tento víkend prijať ešte tvrdšie opatrenia, než aké nedávno avizoval premiér Igor Matovič spoločne s hygienikom Jánom Mikasom.

Tvrdšími opatrenia myslia tvrdý lockdown so zákazom vychádzania a cestovania, ktorý by sa mal týkať minimálne najviac zamorených regiónov. Epidemiologička Hudečková vôbec nepochybuje o tom, že už o dva dni splníme podmienky pre tvrdý lockdown.

Odporúčané
Rúško na pol žrde, kávičky s kamoškami v interiéri. Aj takto to vyzerá v niektorých nákupných centrách v Bratislave Rúško na pol žrde, kávičky s kamoškami v interiéri. Aj takto to vyzerá v niektorých nákupných centrách v Bratislave 10. decembra 2020, 14:30

Dátový analytik Ivan Bošňák pre SME povedal, že „máme zabudnúť na Vianoce, ako ich poznáme.“ Otázkou zostáva, ako by na prípadné ďalšie opatrenie reagovali ľudia, ktorých koronakríza položila finančne na kolená.

Problémy počas pandémie totiž nezažívajú len preplnené nemocnice, ale tiež podnikatelia. Neustále sa preto bije zachraňovanie ľudí so zachraňovaním ekonomiky

Je našou povinnosťou nastaviť opatrenia tak, aby čo najviac znižovali riziko nákazy. Nastavenie adekvátnych kompenzačných mechanizmov je už následne úlohou príslušných rezortov," tvrdí hlavný hygienik Ján Mikas.

Domov
Zdieľať
Diskusia