Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 17:58
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Igor Matovič otvorí 7. decembra prvé školy. Cez víkend bude plošne testovať žiakov

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér sa v statuse sťažuje na ministerstvo školstva a popisuje plán, ako otvorí od 7. decembra prvé školy.

Premiér Igor Matovič cez Facebook oznámil, že má v pláne od pondelka otvoriť prvé školy. „Zatiaľ chystáme otvorenie len cca 10 škôl, ktoré sme prvé kontaktovali, a ktoré prejavili ochotu,“ napísal na sociálnej sieti s tým, že ak by sa zajtra dopoludnia stihli zapojiť aj ostatné školy, ktoré majú záujem, mohli by otvoriť aj tie. „zajtra poobede túto možnosť zverejníme a poskytneme k tomu všetko potrebné ... a možno otvoríme aj stovky odvážnych škôl,“ uviedol Matovič. 

Dodáva tiež, že počas víkendu prebehne testovanie žiakov, aj keď nešpecifikuje, akým spôsobom, ktoré deti sa budú musieť zúčastniť a či sa testovanie týka aj rodičov. „Za dva dni chceme urobiť to, čo mohlo byť už dávno týždne hotové. Držte palce, aby sme všetko so cťou stihli, cez víkend testovali a od pondelka prvé deti do škôl nastúpili,“ napísal Matovič. 

„Dávame dokopy všetky inštrukcie, povolenia, žiadosti, zmluvy, organizujeme mimoriadne zasadnutie vlády, zabezpečujeme testy, prijatie uznesení a potrebnej vyhlášky,“ dodal premiér. 

V statuse kritizuje aj tých, ktorí mu s otváraním škôl pomôcť nechceli, hovorí o tom, že mnohí hľadali výhovorky. 

Odpovedal aj na otázku, prečo avizoval, že najprv chce otvoriť školu, kde študujú jeho dcéry. „Lebo, ak všade počúvam, ako sa to nedá ... tak, logicky, najprv zavolám do školy, ktorú mám najbližšie (300m) od domu, aby mi povedali, či sa to fakt nedá,“ uviedol predseda vlády. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia