Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. decembra 2020, 18:31
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Prečo nemal Haščák na rukách putá, keď ho viedli do Penty? Polícia reaguje na lamentovanie verejnosti

NEWS JAROSLAV HAŠČÁK
Uložiť Uložené

Jaroslava Haščáka zadržali po tom, čo prišiel vypovedať na políciu.

V podvečerných hodinách 1. decembra vtrhli do sídla spoločnosti Penta desiatky policajtov ozbrojených samopalmi. Zamestnanci museli stáť pri stenách a prehliadka firemných priestorov napokon trvala až do neskorej noci, pričom podvečer polícia priviedla na miesto aj šéfa Penty Jaroslava Haščáka.

Haščáka pred Digital Parkom čakala hŕstka novinárov, vďaka čomu celé Slovensko videlo fotografie finančníka, ako kráča v obkľúčení kukláčov. Nemal však na sebe putá. 

Prečo Jaroslav Haščák nemusel mať putá na rukách, keď ho viedli policajti do Penty? Polícia reaguje na lamentovanie verejnosti
Zdroj: TASR

Na sociálnych sieťach preto mnohí ľudia začali lamentovať a porovnávať Haščákov príchod do zatknutím špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika či oligarchu Norberta Bödöra, ktorým policajti nasadili putá. Vznikol dokonca aj meme obrázok, ktorý zachytával viaceré zatknutia verejných činiteľov z posledného obdobia, kde sa putá stále objavovali.

Otázka o putách preto zaujímala aj Denník N. Ten od polície zistil, že išlo o bežný postup, pretože Haščáka priviezli naspäť do sídla Penta, aby mohol byť svedkom prehliadky firemných priestorov. Jaroslava Haščáka najskôr predvolali na výsluch, kde ho však pri odchode zadržali a následne previezli na prehliadku do Penty, a tak už podľa polície putá nemusel mať.

Odporúčané
Juraj Šeliga: Toto sa nedeje ani v Afrike, reaguje na zatýkanie bývalých policajných funkcionárov podpredseda parlamentu Juraj Šeliga: Toto sa nedeje ani v Afrike, reaguje na zatýkanie bývalých policajných funkcionárov podpredseda parlamentu 2. decembra 2020, 15:15

Vyšetrovateľ sa rozhodol, že použitie pút nebude potrebné, pretože Haščáka previezli do policajnej kancelárie za prísnych bezpečnostných opatrení. Neexistovala preto takmer žiadna šanca, že by mal pri sebe finančník nebezpečné predmety, ktorými by mohol ohroziť svoje zdravie alebo zdravie policajných príslušníkov.

O akciu sa dokonca starali policajti z útvaru osobitného určenia, ktorí dozerali na to, že Haščák nedisponuje žiadnymi nebezpečnými predmetmi, a tak putá nepotreboval.

Domov
Zdieľať
Diskusia