Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 9:30
Čas čítania 7:35
Jakub Paulík

5 vrážd z obdobia vianočných sviatkov: Prostitútka 29-krát dobodala suseda, ktorému sa nepáčil jej darček

5 vrážd z obdobia vianočných sviatkov: Prostitútka 29-krát dobodala suseda, ktorému sa nepáčil jej darček
Zdroj: Anchor Bay Films
ZAUJÍMAVOSTI VIANOCE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Vianoce nemusia byť len sviatkami lásky a pokoja.

Vianočné sviatky sú všeobecne vnímané ako obdobie oddychu, ku ktorému sa občas pridáva aj stres z nákupov darčekov či konflikty v rodine. Zväčša ide o malé nedorozumenia – jednoducho nič tragické. Niektorým ľuďom však Vianoce priniesli aj smrť.

Do článku sme vybrali 5 krvavých prípadov z obdobia Vianoc, kde sviatočnú radosť narušili brutálni vrahovia. Prečítaš si o otcovi, ktorý mal údajne incestný vzťah s dcérou a vyvraždil celú svoju rodinu alebo o žene, ktorá dobodala svojho suseda, pretože sa mu nepáčil jej darček.

Dozvieš sa tiež, ako 15-ročného chlapca umučila jeho sestra s partnerom, ktorí ho obvinili z čarodejníctva, ako Los Angeles šokoval zabijak v kostýme Santa Clausa či kto mohol stáť za vraždou 6-ročnej kráľovnej krásy.

Odporúčané
5 halloweenskych vrážd: Z videa mučenia 16-ročného dievčaťa ľudia na súde vracali 5 halloweenskych vrážd: Z videa mučenia 16-ročného dievčaťa ľudia na súde vracali 31. októbra 2020, 9:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Aký mohol mať motív otec, ktorý zabil 7 členov svojej rodiny
  • Ako uložil telá svojich dcér, synov a manželky
  • Čo tvrdila vrahyňa, ktorú vraj ovládol Svätý archanjel Michal
  • Ako mladý pár z Londýna umučil 15-ročného chlapca, ktorého obvinili z čarodejníctva
  • Prečo sa k mučeniu pridali aj sestry obete

Vyvraždil celú rodinu, na námet

masakru vznikli chytľavé skladby (1929)

Rodina Charlesa Lawsona
Rodina Charlesa Lawsona Zdroj: Wikimedia/neznámy autor (Public Domain)

25. decembra 1929, na Prvý sviatok vianočný, 43-ročný Charles Lawson v Severnej Karolíne zavraždil takmer všetkých členov svojej rodiny – 37-ročnú manželku Fannie a šesť detí: 17-ročnú Marie, 12-ročnú Carrie, 7-ročnú Maybell, 4-ročného Jamesa, 2-ročného Raymona a iba 4-mesačnú dcérku Mary Lou. Jediný, kto jeho vražedné besnenie prežil, bol 16-ročný syn Arthur (na fotografii vyššie úplne vľavo).

Krátko pred Vianocami vzal Charles svoju rodinu do mesta na nákupy oblečenia, počas ktorých si spravili spoločnú fotografiu. Nie je isté, či už vtedy plánoval hromadnú popravu rodiny. Vieme však, že skôr než 25. decembra začal vraždiť, poslal preč z domu syna Arthura. 

V priebehu popoludnia zastrelil ako prvé svoje dve dcéry Carrie a Maybell, uvádza news.com.au. Aby sa uistil, že neprežili, začal ich dodatočne udierať. Treťou obeťou sa stala manželka Fannie, zastrelil ju na verande. Krátko na to zastrelil aj Marie a dvojicu chlapcov Jamesa a Raymonda, ktorí sa pokúšali pred otcom neúspešne skryť.

Ako poslednú zabil 4-mesačnú Mary Lou, vyšetrovatelia ju našli so zlomenou lebkou. „Odniesol každé zo svojich detí a zoradil ich vedľa seba, ako to býva na pohreboch. Dal im na oči kamene, potom odišiel do lesa a zastrelil sa,“ cituje web americkej rozhlasovej stanice WUNC novinárku Phoebe Judge. Pri svojom tele po samovražde zanechal listy. Neuviedol v nich však, prečo hrozivý čin spáchal.

Odporúčané
Podsvetie v Žiline zabilo pri explózii telefónnej búdky 3 civilistov. Matka 21-ročnej obete gangstrom podala ruky a odpustila im Podsvetie v Žiline zabilo pri explózii telefónnej búdky 3 civilistov. Matka 21-ročnej obete gangstrom podala ruky a odpustila im 26. novembra 2020, 14:30

Motív vraždy sa oficiálne nikdy nepotvrdil. O potenciálnych dôvodoch sa však v knihe White Christmas – Bloody Christmas rozpovedala príbuzná rodiny menom Stella Lawson, napísal Aaron Hoover z amerického časopisu The Dispatch (pozri stranu 4). Tá vravela, že Charles mal údajne so svojou dcérou Marie incestný vzťah, počas ktorého ju vraj oplodnil.

S týmto tvrdením prišla aj Ella May, blízke priateľka Marie, podľa ktorej mala o incestnom vzťahu vedieť dokonca aj Charlesova manželka Fannie. Podľa ich suseda Sama Hilla sa pritom Charles údajne Marie vyhrážal, že ak o nich niekomu povie, „dôjde k vražde“.

Na motív vraždy vzniklo niekoľko piesní. Príkladmi sú skladby od hudobného dua The Stanley Brothers, kapely The Carolina Buddies či hudobníka Sharon Needles

Zúrivý muž nemohol byť zastavený, nepočúval ich volanie, naďalej dávkoval smrteľné výstrely, kým ich všetkých nezabil,“ spieva sa v skladbe.  O masovej vražde rodiny Charlesa Lawsona vznikli tiež dokumenty A Christmas Family Tragedy (2006) a Trouble Will Cause (2018).


Suseda bodla 29-krát, vraj ju

posadol Svätý archanjel Michal (1992)

ilustračná fotografia
ilustračná fotografia Zdroj: Pxhere/Robert Couse-Baker

37-ročná Melissa Young 25. decembra 2013 v Edinburghu zabila svojho 47-ročného suseda Alana Williamsona z dôvodu, že sa mu nepáčil jej vianočný darček (unisex topánky a kalendár novín Sun z roku 2014). Touto chabou výhovorkou sa aspoň obhajovala pred súdom. Keby vraj prijal dar, nič by sa nestalo, opisuje BBC jej údajný motív. Tým však nezmyselnosť jej argumentov nekončí.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91849 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prostitútka zabila suseda, ktorému sa nepáčil jej vianočný darček
  • Kto sa priznal k vražde 6-ročnej kráľovnej krásy
  • Prečo polícia podozrievala jej rodičov
  • Ako v Los Angeles zabijak v kostýme Santa Clausa s plameňometom zabil svoju bývalú manželku a 8 členov jej rodiny
  • Aké boli jeho ďalšie plány, a prečo sa nakoniec zabil
Domov
Zdieľať
Diskusia