Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 9:30
Čas čítania 6:33
Jakub Paulík

Najočakávanejšie slovenské filmové projekty roku 2021: Bosoráctvo, holohlavý netvor, ale tiež krvavé boje Slovanov

Najočakávanejšie slovenské filmové projekty roku 2021: Bosoráctvo, holohlavý netvor, ale tiež krvavé boje Slovanov
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY PREVIEW 2021
Uložiť Uložené

Na ktorý zo slovenských filmov a seriálov sa tešíš najviac?

Pandémia koronavírusu presunula premiéry viacerých projektov, ktoré sa mali do našich kín dostať už v roku 2020. Covid-19 tiež priťažil tvorcom pri natáčaní, ktoré museli na čas prerušiť a následne pracovať v sprísnenom režime. Napriek týmto prekážkam sa v roku 2021 môžeme tešiť na viacero zaujímavých titulov – do článku sme vybrali 7 filmov a 4 seriály.

Niektoré z nich nás zaujali svojím námetom, overenými režisérskymi či hereckými menami a pevne dúfame, že aspoň časť z nich bude stáť za to. Vo výbere však, pochopiteľne, nájdeš aj projekty, od ktorých si nesľubujeme žiadnu slávu, ale kvôli predpokladanému veľkému záujmu divákov do článku najočakávanejších slovenských projektov roku 2021 skrátka patria.

Všetky ďalšie výbery o najočakávanejších
filmoch, seriáloch a hrách nájdeš postupne vo vlákne Preview 2021.

Upozorňujeme, že nižšie vypísane dátumy premiér sa môžu kvôli pandémii koronavírusu ešte zmeniť.
Odporúčané
10 manželstiev, ktoré stroskotali kvôli natáčaniu filmov 10 manželstiev, ktoré stroskotali kvôli natáčaniu filmov 21. novembra 2020, 14:36
V tomto článku si prečítaš:
  • Ktorých 7 filmov a 4 seriály sme zaradili do nášho výberu
  • .V ktorom filme nás čakajú historky o bosorkách a holohlavom netvorovi
  • V akom filme sa pozrieme na drogový biznis a ruskú mafiu
  • Čo pripravuje režisérka dokumentu Mečiar
  • Kedy je plánovaná premiéra 2. série Pána profesora

Krajina ve stínu (réžia: Bohdan Sláma)

53-ročný režisér Bohdan Sláma (Bába z ledu, Štěstí) natočil v minulom roku koprodukčný česko-slovenský film, ktorý mal u našich susedov premiéru v septembri, no do slovenských kín sa podľa Únie filmových distribútorov (UFD) dostane 14. januára 2021. V oneskorenej tunajšej premiére však spočíva aj istá výhoda. Film už videlo dostatok divákov a kritikov, aby si si prostredníctvom nich vedel na snímku utvoriť svoj názor a zvážiť, či jej dáš šancu.

Historická dráma Krajina ve stínu sleduje osudy hrdinov z malej pohraničnej obce medzi Rakúskom a Českom s názvom Schwarzwald, ktorí sa pokúšajú prežiť obdobie druhej svetovej, ale aj následný vpád ZSSR. Časť z nich chce v priebehu vojny prejsť na stranu Nemcov, no niektorí sa stále hrdia tým, že sú Česi, kvôli čomu vznikajú nebezpečné spory. Vo filme si zahrali Magdaléna Borová, Stanislav Majer, Csongor Kassai a ďalší.

Správa (réžia: Peter Bebjak)

Určite nebudeme ďaleko od pravdy, ak Správu populárneho režiséra Petra Bebjaka označíme za zrejme najočakávanejší film roku 2021. O historickej dráme z prostredia koncentračného tábora sa toho do dnešného dňa popísalo skutočne veľa. Dôvod?

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Druhá svetová vojna a koncentračné tábory sú pre divákov veľmi lákavou témou, režisér Peter Bebjak má za sebou viaceré úspešné projekty (Trhlina, Čiara, seriál Za sklom) a jeho novinka sa v novembri stala kandidátom na Oscara v kategórii najlepší medzinárodný celovečerný film.

Snímka je natočená podľa skutočného príbehu dvoch slovenských židov Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa podarilo utiecť z Osvienčimu. Kým sa však dostali na slobodu, museli si prejsť skutočným peklom. Filmu sme sa mali dočkať už v roku 2020, no tak ako pri mnohých iných tituloch sa premiéra Správy kvôli pandémii presunula. Kinopremiéra je aktuálne plánovaná na 28. januára 2021.

 

Na prach (réžia: Anastasia Hoppanová, Samuel Vičan)

Anastasia Hoppanová a Samuel Vičan spoločne natočili svoj debutový celovečerný film, ktorý môže divákov zaujať drogovou tematikou. Vo psychologickej dráme Na prach sa podnikateľka Sofia spojí s mužom menom Peller, ktorý sa vyzná do chémie a dokáže vyrábať omamné látky.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91674 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V akej novinke môžeme očakávať sympatickú Kristínu Svarinskú
  • Aký film natáča režisérka thrilleru Sviňa
  • Ktorý film nám ukáže zakázanú homosexuálnu lásku dvoch dievčat
  • Kde uvidíme Jána Koleníka so snajperkou
  • Aké projekty nám predstaví Peter Bebjak
Domov
Zdieľať
Diskusia