Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 12:01
Čas čítania 0:33
Miriam Rumanková

V stredu bude zasadať koaličná rada, ktorá by mala rokovať o ďalšom nákupe antigénových testov

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Oznámil to minister hospodárstva Richard Sulík na dnešnej tlačovej konferencii.

Vláda nerokovala o alternatívnom protikoronovom pláne, ktorý pripravuje SaS. Oznámil to po rokovaní ministrov Richard Sulík. Má to byť podľa neho dlhodobý plán a nie krátkodobé riešenie. Najväčší problém opatrení, ktoré vláda prijíma je podľa neho to, že sa rýchlo menia. 

V stredu popoludní má zasadať koaličná rada, ktorá by mala rokovať aj o ďalšom nákupe antigénových testov. 

„Nerozumiem tomu, lebo v kompetenčnom zákone sú jednoznačne stanovené úlohy, ktoré má ministerstvo hospodárstva vykonávať. Nákup testov k nim nepatrí. Uznesenie vlády nebolo prerokované na koaličnej rade, preto som navrhol, aby bolo rokovanie o tomto bode prerušené, to premiér akceptoval,“ povedal Sulík po rokovaní vlády.

Dodal, že koaličná rada má byť v stredu večer, ide podľa neho o mimoriadne rokovanie. Nákup antigénových testov sa má podľa Sulíka následne riešiť na štvrtkovom zasadnutí vlády, ktoré sa má začať o 8:00 hod.

Správu budeme aktualizovať. 

Odporúčané
Richard Sulík už nechce reagovať na osobné útoky Igora Matoviča Richard Sulík už nechce reagovať na osobné útoky Igora Matoviča 18. novembra 2020, 10:38
Domov
Zdieľať
Diskusia