Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2020, 20:03
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Adolf Matovič, nie som tvoja poddaná ani otrok, ty končíš! Tieto najbizarnejšie transparenty dnes mali demonštranti na protestoch

NEWS PROTEST SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Demonštranti sa na protesty usilovne pripravili vopred pomocou transparentov a plagátov.

Na dnešných protestoch proti vláde Igora Matoviča a opatreniam súvisiacim s opatrením koronavírusu sa zúčastnilo v hlavnom meste niekoľko tisícok ľudí. 

Odporúčané
Mazurek, Uhrík aj Kotleba už burcujú ľudí v centre Bratislavy. Stojí s nimi jedna z tvárí Nežnej revolúcie Ján Čarnogurský Mazurek, Uhrík aj Kotleba už burcujú ľudí v centre Bratislavy. Stojí s nimi jedna z tvárí Nežnej revolúcie Ján Čarnogurský 17. novembra 2020, 16:59

Okrem hlavného mesta sa však protestovalo aj vo viacerých krajských mestách na Slovensku. Niekoľko stoviek ľudí sa zhromaždilo aj v Košiciach, rovnako aj v Banskej Bystrici. Hŕstka sa našla aj v Prievidzi. Väčšina protestujúcich mala jednu spoločnú črtu v tom, že na tvárach spravidla nemali nasadené rúška.

Odporúčané
„Fica si nedáme!“ kričali demonštranti pred NR SR. Šéf Smeru rečnil bez rúška a podával si ruky s fanúšikmi „Fica si nedáme!“ kričali demonštranti pred NR SR. Šéf Smeru rečnil bez rúška a podával si ruky s fanúšikmi 17. novembra 2020, 16:01

Vo všetkých protestných zhromaždeniach sa samozrejme našli demonštranti, ktorí sa na protesty usilovne pripravili vopred, a tak sa mohli prechádzať s plagátmi a transparentmi v rukách. 

Kreativita Slovákom nikdy nechýbala, a tak si mohol v uliciach zazrieť nápisy ako „Matovičov režim zabil Slovensko“ alebo plagáty označujúce súčasnú situáciu uprostred pandémie koronavírusu za totalitu. 

Objavil sa aj transparent s usmiatou tvárou známeho miliardára s nápisom „Chcem vakcínu od Billa Gatesa“. V  tomto prípade však šlo zrejme o iróniu. 

Odporúčané
Bromhexin a vodka budú po dnešku vypredané, reaguje Igor Matovič na protesty. Týmto ľuďom je odkaz Nežnej revolúcie ukradnutý Bromhexin a vodka budú po dnešku vypredané, reaguje Igor Matovič na protesty. Týmto ľuďom je odkaz Nežnej revolúcie ukradnutý 17. novembra 2020, 18:50

Najbizarnejšie transparenty boli zrejme tie, ktoré naznačovali, že Igor Matovič so svojou vládou zaviedol na Slovensku fašizmus. Demonštranti občas na policajtov vykrikovali heslá ako „Gestapo“, a tieto nálady sa premietli aj do transparentov.

Niekto v dave pobehoval s plagátom „Adolf Matovič“ s podobizňou premiéra vloženou do čŕt tváre nacistického diktátora a objavil sa aj plagát „All against Igor“, ktorý narážal na heslo „All for Jan“ na počesť zavraždeného novinára Jána Kuciaka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia